tromaktiko: Αναφέρθηκε στην εποχή που υπηρετούσε στην KGB

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Αναφέρθηκε στην εποχή που υπηρετούσε στην KGB



Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επικαλέσθηκε σήμερα το παρελθόν του ως πράκτορας της KGB για να καταγγείλει τις «αντιφάσεις» που διαιωνίζονται... κατά τον ίδιο, ανάμεσα στα λόγια και τις πράξεις των διεθνών σχέσεων, όπως στην περίπτωση της Λιβύης όπου άμαχοι βρίσκουν τον θάνατο στο όνομα του «ανθρωπισμού».

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του ανέφερε: «Πολλές φορές παρατηρώ τον τρόπο με τον οποίο σήμερα λαμβάνουμε την απόφαση να χρησιμοποιήσουμε βία στις διεθνείς σχέσεις. Μένω έκπληκτος. Και όλα τούτα προθέτοντας τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τον ανθρωπισμό, που στις ημέρες μας εφαρμόζεται στις πολιτισμένες χώρες. Δεν βρίσκετε πως υπάρχει μία αντίφαση ανάμεσα στα λόγια, στις λέξεις και την πράξη στις διεθνείς σχέσεις;».

Eπίσης πρόσθεσε: «Άπαντες γνωρίζουν πως υπηρέτησα στην KGB. Την εποχή εκείνη η Σοβιετική Ένωση είχε εμπλακεί σε πόλεμο στο Αφγανιστάν. Ένας από τους φίλους μου διηύθυνε ένα κλιμάκιο της KGB. Μία ημέρα επέστρεψε από τις διακοπές και τότε τον ρώτησα ‘λοιπόν Σάσα, πως είναι τα πράγματα εκεί κάτω;.Εκείνος τότε μου απάντησε: ‘γνωρίζεις πως χωρίς την υπογραφή μου δεν πραγματοποιείται κανείς βομβαρδισμός. Και υπολογίζω τις επιτυχίες μου με τον αριθμό των διαταγών που δεν έχω υπογράψει’ και πρόσθεσε: ‘γνωρίζεις πόσοι άμαχοι χάνουν τη ζωή τους στους βομβαρδισμούς;’ Για εμένα εκείνες οι συνομιλίες ήσαν ένα σοκ. Φαντασθείτε εκείνη την εποχή να ακούς τέτοια λόγια από το στόμα ενός αξιωματούχου της KGB».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!