tromaktiko: LOL για τον Νανοφυλλοσκόπο!

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

LOL για τον Νανοφυλλοσκόπο!



Της Βάλιας Μπαζού

Οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν γιατί δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν στις αλλαγές. Και επίσης τα μόνα σίγουρα σε αυτή τη ζωή και σε αυτόν τον πλανήτη είναι η γέννηση και ο θάνατος.

Όσοι ξεχνούν ή υποτιμούν αυτές τις δυο «αρχές», δεν έχουν παρά να ρίξουν μια ματιά σε δυο ειδήσεις που πέρασαν λίγο στα ψιλά γιατί δεν είναι πολιτικά και μνημονιακά ορθές.
Η πρώτη είναι από το εξωτερικό δελτίο και επιβεβαιώνει ότι όσοι δεν ακολουθούν τη ροή των πραγμάτων απλώς θα εξαφανιστούν:
- «Η ιντερνετική – τσατική λέξη LOL (laughing out loud- ξεκαρδίζομαι, γελώ δυνατά) εντάχθηκε επισήμως στο OED (Oxford English Dictionary- Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης).
Το OED στην ετυμολογία του LOL αναφέρει: Προέρχεται από τη γλώσσα των ηλεκτρονικών υπολογιστών και σημαίνει «χα, χα!». Χρησιμοποιείται για να επιστήσει την προσοχή σε ένα αστείο ή μια χιουμοριστική δήλωση αλλά και για να εκφράσει ότι κάποιος διασκεδάζει».
( Φαντάζομαι τι θα έλεγαν οι «ελληναράδες» εάν κάτι τέτοιο γινόταν στη χώρα μας)
Η δεύτερη είναι από την εσωτερική επικαιρότητα και επιβεβαιώνει ότι ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ:
- «Τα χαράματα της περασμένης Κυριακής εντοπίστηκε από παρατηρητές πουλιών ένας Νανοφυλλοσκόπος (Phylloscopus proregulus) στη Μονή της Καισαριανής. Η έκπληξη των ειδικών ήταν μεγάλη αφού το είδος που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ζει στη Σιβηρία! Και είναι απορίας άξιο πώς ο Νανοφυλλοσκόπος που έχει μήκος, μόλις, 10 εκατοστά και βάρος ελάχιστα γραμμάρια, κατάφερε και διήνυσε αυτή την τεράστια απόσταση».

Υ.Γ
Το παραπάνω «κοστούμι» ταιριάζει σε πολλά και σε πολλούς

Υ.Γ 2
Στη φωτό αυτοπροσώπως ο Νανοφυλλοσκόπος δια χειρός του Μιχάλη Κωτσάκη

http://topontiki.gr/article/15639
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!