tromaktiko: Δημιουργήστε την κάτοψη του σπιτιού σας με το MagicPlan

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Δημιουργήστε την κάτοψη του σπιτιού σας με το MagicPlan



Πολλά χρόνια πριν, όταν η σύζυγος μου και εγώ αναζητούσαμε το τέλειο σπίτι, χωνόμασταν στα σχέδια κατόψεων που οι εργολάβοι μας έφτιαχναν.
Συχνά όμως ήταν δύσκολο να μετατρέψουμε τις γραμμές των σχεδίων σε τρισδιάστατη αναπαράσταση του εσωτερικού, όμως οι κατόψεις μας βοηθούσαν τουλάχιστον να πάρουμε μια ιδέα για τους χώρους και για την τοποθέτηση των επίπλων.

Μια Γαλλο-καναδική εταιρεία η Sensopia μόλις έβγαλε μια εφαρμογή που φτιάχνει κατόψεις ορόφων. Το MagicPlan της Sensopia λειτουργεί στο iPhone 4 και την 4η γενιά του iPodTouch. Για να φτιάξεις μια κάτοψη, πηγαίνεις σε κάθε δωμάτιο και τραβάς μια φωτογραφία από κάθε γωνία του. Με αυτό τον τρόπο η εφαρμογή μετράει τους τοίχους και τις πόρτες του δωματίου, και δημιουργεί μια κάτοψη για κάθε δωμάτιο. Μετά μετακινείτε τα δωμάτια στην τελική θέση θέση τους, σύροντας τα στην οθόνη, και το MagicPlan τα ευθυγραμμίζει και ρυθμίζει το πάχος των τοίχων. Τελικά, μπορούν να προστεθούν έπιπλα και φωτογραφίες ώστε να αποτυπωθεί η τελική μορφή του διαμερίσματος.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν, και παρέχει εικόνες σχεδίων σε JPEG και PDF με υδατογράφημα για μη εμπορική χρήση. Με 4,99 δολάρια το υδατογράφημα αφαιρείται και τα σχέδια είναι διαθέσιμα για εμπορική χρήση. Για 9,99 δολάρια η Sensopia παραχωρεί χώρο για φιλοξενία των σχεδίων στο διαδίκτυο , που χρησιμεύει σε μεσίτες που θέλουν να δείχνουν τα σχέδια και φωτογραφίες σε πελάτες τους.

Δείτε το παρακάτω βίντεο που επιδεικνύει το πρόγραμμα.



http://www.dailytech.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!