tromaktiko: O Ουρούτια φέρνει... Βαλβέρδε!

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

O Ουρούτια φέρνει... Βαλβέρδε!



Το gazzetta.gr αποκαλύπτει τη σχέση της υποψηφιότητας του παλαίμαχου Ισπανού μέσου και πρώην συμπαίκτη του Βαλβέρδε, Χοσού Ουρούτια για την προεδρία της Μπιλμπάο, με την πιθανή αποχώρηση του Βάσκου προπονητή από τον Ολυμπιακό.
Το ότι ο 47χρονος Βάσκος τεχνικός έχει στενούς δεσμούς με την πόλη του Μπιλμπάο, όπου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία του από την εποχή που ήταν ποδοσφαιριστής της Αθλέτικ (1990-96), είναι λίγο-πολύ γνωστό σε όσους παρακολουθούν το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού.

Στη γραφική πόλη της Χώρας των Βάσκων, άλλωστε, ο Ερνέστο Βαλβέρδε γνώρισε τη γυναίκα η οποία δεν τον ακολούθησε στην Ελλάδα ούτε στη διάρκεια της πρώτης θητείας του στους «ερυθρόλευκους».

Πέρυσι, αντίθετα, που ο Ισπανός τεχνικός βρισκόταν στον πάγκο του «κίτρινου υποβρυχίου», σύσσωμη η οικογένειά του τον ακολούθησε στην επαρχία του Καστεγιόν και τα παιδιά πήγαν σε σχολείο της περιοχής. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Βαλβέρδε έμεινε στο Βιγιαρεάλ μέχρι και τα μέσα του περασμένου Ιουνίου, οπότε και ολοκληρώθηκε η σχολική περίοδος.

Η... κάθοδος του Ουρούτια

Η πρόσφατη (31/03/2011) δημοσιοποίηση της υποψηφιότητας του παλαίμαχου Ισπανού μέσου και πρώην συμπαίκτη του Ερνέστο Βαλβέρδε, Χοσού Ουρούτια για την προεδρία της Αθλέτικ Μπιλμπάο, στις εκλογές που θα γίνουν στις 15 Μαΐου, αποτελεί σημαντική παράμετρο στις εξελίξεις.

Ο πρώην παίκτης της ομάδας που φόρεσε τη φανέλα της επί 17 συναπτά έτη (1986-2003), αρχίζοντας και τελειώνοντας την καριέρα του στο ποδοσφαιρικό καμάρι της Χώρας των Βάσκων, έχει προσελκύσει την υποστήριξη επιφανών επιχειρηματιών που επιθυμούν να επενδύσουν στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και φιλοδοξεί να διεκδικήσει την προεδρία της ομάδας, εκθρονίζοντας τον νυν πρόεδρο Φερνάντο Γκαρσία Μάκουα.

Η σχέση του με τον Βαλβέρδε

Δημοσιογραφικές πληροφορίες από το Μπιλμπάο αναφέρουν ότι ο Χοσού Ουρούτια έχει ήδη προσεγγίσει τον πρώην συμπαίκτη του και προπονητή του στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ερνέστο Βαλβέρδε για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, στην περίπτωση που εκλεγεί και αναλάβει τις τύχες της ομάδας.

Αυτός δεν αποκλείεται και να είναι ο λόγος που ο 47χρονος τεχνικός έχει ζητήσει από τον πρόεδρο της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη να συζητήσει για το μέλλον του στην ομάδα μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού.

http://www.gazzetta.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!