tromaktiko: Το ταχύτερο Opel Corsa παραγωγής!

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Το ταχύτερο Opel Corsa παραγωγής!



Την πιο ισχυρή έκδοση Corsa που υπήρξε ποτέ ανακοίνωσε η Opel. Το OPC Nürburgring Edition, το οποίο θα παραχθεί σε μόλις 500 μονάδες... διαθέτει αναβαθμισμένο κινητήρα, καλύτερη οδική συμπεριφορά και χαρακτηριστική εμφάνιση.
Με επεμβάσεις στη διαχείριση, την εξαγωγή και τον υπερσυμπιεστή του κινητήρα οι μηχανικοί της Opel κατάφεραν να αυξήσουν την ισχύ του 1.6 Turbo από τους 192 PS στους 210 PS και τη ροπή από τα 23,4-27,1 kgm στα 25,5-28,5 kgm (οι δεύτερες τιμές αφορούν τη λειτουργία «overboost»). Το Corsa OPC Nürburgring Edition έχει εκρηκτικές επιδόσεις (0-100 km/h σε 6,8 sec. Τελική ταχύτητα 230 km/h) και ο ήχος από την εξάτμιση είναι προσαρμοσμένος στην αγωνιστική φύση του οχήματος, όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι της Opel.

Προκειμένου να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της αυξημένης ισχύος και ροπής, το OPC Nürburgring Edition είναι εφοδιασμένο με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και διαθέτει χαμηλωμένη ανάρτηση με ελατήρια και αμορτισέρ της Bilstein, αλλά και εμπρός φρένα της Brembo με ειδικά υλικά τριβής στα τακάκια. Παράλληλα, οι ειδικοί του Opel Performance Center έχουν προσαρμόσει το ABS, το Traction Control και το ESC ώστε να ταιριάζουν με την σπορ συμπεριφορά του αυτοκινήτου.
Εξωτερικά το OPC Nürburgring Edition ξεχωρίζει από την απόχρωση «πράσινο μήλο» ή «κόκκινο Henna», από τις γκρίζες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με ελαστικά 225/35 R18, το εμπρός σπόιλερ, τη νέα διπλή απόληξη της εξάτμισης και τα λογότυπα «Nürburgring» στις μεσαίες κολόνες.

Εσωτερικά, το ταχύτερο Corsa όλων των εποχών διαθέτει διακοσμητικά μαρσπιέ με μαύρο και κόκκινο λογότυπο και λευκή ραφή στα εμπρός σπορ καθίσματα Recaro, στα πίσω καθίσματα, στο χειρόφρενο και στον επιλογέα ταχυτήτων. Ακόμη, επιγραφή «Nürburgring» υπάρχει στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων και το τιμόνι διαθέτει επένδυση piano black.
Η τιμή του Opel Corsa OPC Nürburgring Edition στην Γερμανία είναι 27.650 ευρώ.












protothema.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!