tromaktiko: Άρχισε η προεργασία για τα Special Olympics της Αθήνας – Πρώτη συνάντηση εθελοντών στην Καβάλα

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Άρχισε η προεργασία για τα Special Olympics της Αθήνας – Πρώτη συνάντηση εθελοντών στην Καβάλα



Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης των εθελοντών και της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής, που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα φιλοξενίας των αθλητών των...
 φετινών Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.
Στη συγκέντρωση παρέστησαν δεκάδες άτομα, που θα συμβάλουν στην εξυπηρέτηση εκατοντάδων αθλητών και των συνοδών τους, όσο θα βρίσκονται για προετοιμασία λίγων ημερών στην Καβάλα τον ερχόμενο Ιούνιο, πριν την έναρξη των Αγώνων στην Αθήνα στις αρχές Ιουλίου.
Η Καβάλα είναι μία από τις πόλεις που μετέχουν στο πρόγραμμα «Πόλις Αμφιτρύων» των Special Olympics της Αθήνας και θα φιλοξενήσει αθλητές και συνοδούς από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου, με τη συνεργασία του δήμου Καβάλας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ».
Στο πλαίσιο του προγράμματος αθλητές, προπονητές και συνοδοί - μέλη των διεθνών αποστολών- θα έχουν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, να γνωρίσουν τον τόπο, τα ήθη και έθιμα κάθε περιοχής, αλλά και να εξασκηθούν στα αθλήματά τους, λίγο πριν την έναρξη των αγώνων.
Ένας από τους σκοπούς του προγράμματος είναι να προωθήσει την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των διαφορετικών πολιτισμών, δίνοντας έμφαση στα ιδιαίτερα χαρίσματα και στις δεξιότητες των ανθρώπων με διανοητική αναπηρία.
Στην Καβάλα –σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας που έχει υπογράψει ο δήμος με την Οργανωτική Επιτροπή της Αθήνας- θα φιλοξενηθούν συνολικά 300 αθλητές, προπονητές και συνοδοί από την Ουγγαρία (είναι η πολυπληθέστερη αποστολή με 113 άτομα), τη Γεωργία, τη Ρουμανία, την Αρμενία και τα Σκόπια.
Το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων από τη συμμετοχή της Καβάλας στο πρόγραμμα φιλοξενίας «ΠΟΛΙΣ ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ» καλύπτεται από χορηγίες επιχειρήσεων, επαγγελματιών, φορέων και οργανώσεων.
Η διαμονή των αθλητών είναι χορηγία ξενοδοχείων της πόλης (ΛΟΥΣΗ, ΤΟΣΚΑ, ΩΚΕΑΝΙΣ, ΕΣΠΕΡΙΑ, ΝΕΦΕΛΗ), τη σίτισή τους έχει αναλάβει η Λέσχη του ΤΕΙ Καβάλας, ενώ για τις μετακινήσεις τους κατά την τετραήμερη παραμονή τους στην Καβάλα έχουν προσφερθεί λεωφορεία από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ νομού Καβάλας και από το Σύλλογο Τουριστικών Πρακτόρων νομού Καβάλας. Επίσης, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλίππων, επιχειρηματίες της πόλης που ασχολούνται με τη σίτιση, τη διοργάνωση εκδηλώσεων και την ηχητική κάλυψη έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν στην πετυχημένη υλοποίηση τους προγράμματος φιλοξενίας.

Ανάλογη δράση έχει προγραμματιστεί για τις ίδιες μέρες και στη Θάσο, καθώς ο δήμος Θάσου είναι επίσης «Πόλις Αμφιτρύων» των φετινών Special Olympics

kavalanet.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!