tromaktiko: Το West Channel στην ψηφιακή εποχή

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Το West Channel στην ψηφιακή εποχή



Από την περασμένη Παρασκευή 22 Απριλίου, το περιφερειακό κανάλι «West Channel» της Δυτικής Μακεδονίας εισήλθε στην ψηφιακή εκπομπή (DVB-T).
Η εκπομπή του καναλιού πραγματοποιείτε σε κωδικοποίηση mpeg-4 με συμπίεση H-264 σε Standard Definition. Φυσικά όμως οι κωδικοποιητές έχουν την δυνατότητα για Full HD όταν δεχθούν ψηφιακό σήμα απο τα studio.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά τώρα ο διαμορφωτής είναι της PLISCH, γερμανικής κατασκευής, με ενσωματωμένο GPS για SFN εφαρμογές, διαθέτει 16 περιοχές προδιορθωσης για άριστη γραμμικότητα, τηλεχειρισμό, ενώ χρησιμοποιεί υλικά τελευταίας τεχνολογίας. Έτσι έχει Shoulder distance > 40dB @ ± 4.2MHz της κεντρικής φέρουσας, χωρίς την χρήση φίλτρου εξόδου.

Ο ενισχυτής είναι συνολικής ισχύος μόνον 50W rms και ιδιαίτερα χαμηλής κατανάλωσης ρεύματος. Με shoulder distance 36dB, χωρίς φίλτρο, ενώ στην έξοδο υπάρχει φίλτρο critical mask, 6 κοιλοτήτων, με cross-coupling, ενώ είναι temperature stabilized.

Στο κεραιοσύστημα του West για μείωση του κόστους χρησιμοποιήθηκαν panel τα οποία προϋπήρχαν στις εγκαταστάσεις του καναλιού.

http://www.blogtv.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!