tromaktiko: Παράξενη επιδρομή πορνογραφίας υπογραμμίζει τους κινδύνους του ιδιωτικού Wi – Fi

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Παράξενη επιδρομή πορνογραφίας υπογραμμίζει τους κινδύνους του ιδιωτικού Wi – Fi



Το Wi – Fi είναι πλέον διαδεδομένο είτε σε ιδιώτες είτε σε επιχειρήσεις. Βέβαια απρ’ ότι είναι τόσο εύχρηστο μπορεί εύκολα να παραβιαστεί.



Για παράδειγμα ένας πολίτης των Η.Π.Α. ενώ καθόταν αμέριμνος με την οικογένειά του δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του FBI. Τον κατηγορούσαν για λήψη εκατοντάδων φωτογραφιών και βίντεο παιδικής πορνογραφίας που είχε πραγματοποιήσει το προηγούμενο βράδυ. Φυσικά, ο άνθρωπος αρνήθηκε τις κατηγορίες εφόσον δεν είχε πραγματοποιήσει ο ίδιος τη λήψη. Απλά είχε κουραστείνα προσπαθεί συνεχώς να αλλάζει κωδικό ασφάλειας και μάλλον κάποιος το εκμεταλλεύτηκε και χρησιμοποίησε τη σύνδεσή του.

Είναι άγνωστο πόσο συχνά τα δίκτυα χωρίς ασφάλεια έχουν προκαλέσει νομικά προβλήματα στους συνδρομητές. Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο από πλημμελώς ασφαλείς λογαριασμούς ατόμων που έχουν κατηγορηθεί άδικα για παράνομη μεταφόρτωση μουσικής, κινηματογραφικών ταινιών και ακόμα χειρότερα παιδικής πορνογραφίας.
Έτσι είτε είσαι ένοχος είτε όχι εσύ είσαι ο ύποπτος και αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος για την ασφάλεια των ιδιωτικών διακομιστών.
Οι ειδικοί λένε ότι όσο πιο ενημερωμένοι είναι οι hackers τόσο πιο εύκολα μπορούν εκτός του να χρησιμοποιήσουν απλά τη σύνδεση του Internet, να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες του νόμιμου κατόχου και να κλέψουν ευαίσθητα δεδομένα ή κωδικούς.

Κάποιος που αφήνει ανοιχτή τη σύνδεσή του δε μπορεί να γνωρίζει πότε χρησιμοποιείται από κάποιον άλλον. Βέβαια μια καλή ένδειξη είναι η μείωση της ταχύτητας σας κατά το downloading ή το browsing.
Γι’ αυτό καλό είναι να χρησιμοποιούμε πάντα δυνατούς κωδικούς ασφάλειας τους οποίους θα ανανεώνουμε συχνά.


http://www.secnews.gr/archives/13218
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!