tromaktiko: «ΙΟΝ»: Κάμψη εσόδων και κερδών το 2010-επέκταση σε Ιαπωνία και Κίνα

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

«ΙΟΝ»: Κάμψη εσόδων και κερδών το 2010-επέκταση σε Ιαπωνία και Κίνα



Πολιτική διατήρησης του ηγετικού μεριδίου της στην αγορά, εις βάρος της κερδοφορίας της, υιοθετεί η ελληνικών συμφερόντων σοκολατοποιία ΙΟΝ για την...
αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης μείωσης της ζήτησης σοκολατοειδών προϊόντων στην εσωτερική αγορά, καθώς και της ευρύτερης οικονομικής κρίσης, η οποία οδηγεί στην ανάγκη παροχής μεγαλύτερων χρονικών πιστώσεων στην πελατεία της. Ταυτοχρόνως, ενισχύει την εξωστρέφειά της.

«Η επιχείρηση επεκτείνεται πλέον εμπορικά στις αγορές της Ιαπωνίας και της Κίνας, όπου ήδη έχουμε διαθέσει κάποιες πρώτες παρτίδες προϊόντων μας» ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της ΙΟΝ Βασίλης Κοτταρίνος, προσθέτοντας ότι οι εξαγωγές απέφεραν περί το 12% των συνολικών εσόδων του ομίλου το 2010. «Η εγχώρια ζήτηση σοκολατοειδών υποχωρεί κατά 3% περίπου το τρέχον έτος, ενώ ανάλογος ήταν και τον περασμένο χρόνο ο ρυθμός πτώσης της ζήτησης», εξηγεί .

Σύμφωνα με τον ενοποιημένο ισολογισμό της ΙΟΝ, πρόεδρος της οποίας είναι ο βασικός της μέτοχος Ιωάννης Κωτσιόπουλος, τα έσοδα της επιχείρησης τον περασμένο χρόνο περιορίστηκαν σε 105 εκατ. ευρώ, από 106,7 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας έτσι κάμψη 1,6% σε ποσοστό και κατά 1,7 εκατ. ευρώ σε αξία. Το μικτό της περιθώριο συμπιέστηκε κατά 2,5 εκατοστιαίες μονάδες στο 34,7%, από 37,2%, γεγονός που οδήγησε τα μικτά κέρδη στο επίπεδο των 36,4 εκατ. ευρώ έναντι μεικτών κερδών 39,7 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν (-8,3%).

Ο όμιλος «ΙΟΝ», που απασχολεί περίπου 1.200 εργαζομένους, κατέγραψε κέρδη προ φόρων 3,36 εκατ. ευρώ το 2010 έναντι αντίστοιχων κερδών ύψους 4,73 εκατ. ευρώ το 2009, μειωμένα δηλαδή κατά 29%.

«Φροντίζουμε να διατηρήσουμε το μερίδιό μας, έστω εις βάρος της κερδοφορίας μας, καθώς αντιμετωπίζουμε τον οξύ ανταγωνισμό πολυεθνικών εταιρειών», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Βασίλης Κοτταρίνος.

Τα ίδια κεφάλαια της «ΙΟΝ» ανέρχονται σε 50,7 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν στο 39,2% του συνόλου των απασχολουμένων κεφαλαίων, ύψους 129,3 εκατ. ευρώ. Οι δανειακές υποχρεώσεις της παρουσίασαν αύξηση, καθώς ο όμιλος παρείχε μεγαλύτερες εμπορικές πιστώσεις στην πελατεία του.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!