tromaktiko: Η Ρόδος του 2011 εν μέσω κρίσης

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Η Ρόδος του 2011 εν μέσω κρίσης



Η δημοτική αστυνομία ελέγχου θέσεων παρκαρίσματος αποφασίζει ανάλογα με την ημέρα αν θα είναι η ήμερα για να βεβαιώσουν παραβάσεις ή όχι!...
Χτες λοιπόν την 19-05-2011 ήταν μια τέτοια ημέρα!
Βγήκαν στην βόλτα οι κατά τα αλλά συχνοί θαμώνες σε γνωστά καφέ της πόλης κατά την διάρκεια της εργασίας τους και άρχισαν να βεβαιώνουν παραβάσεις. 40 ευρώ σε φόντο κίτρινο και κάτω από τον υαλοκαθαριστήρα είναι το τίμημα επειδή κάποιος πάρκαρε το αυτοκίνητο του στις 09:30 το πρωί. Γιατί;
Απαγορεύεται να παρκάρεις στο κέντρο λέει χωρίς ίχνος ευγένειας ο υπεύθυνος με το μπλοκάκι στο χέρι. Και που να το παρκάρω ρε μεγάλε;
Στην πλατεία Ρήμινι που φτιάξατε υπόγειο χώρο πάρκινγκ μήπως; (λεφτά για μελέτες κτλ που ευφυείς μηχανικοί και δημόσιοι υπάλληλοι σκέφτηκαν να δημιουργήσουν). Ή μήπως να το παρκάρω στο Αρχαιο στάδιο (εκεί θα έφτιαχναν άλλο χώρο παρκαρίσματος και μετά με λεωφορεία της ΡΟΔΑ θα μπορούσε κάποιος να επισκεφτεί το κέντρο)

Αν είναι δυνατόν! Πόσο πολύ μπορούν να μας κοροϊδεύουν αυτοί που προσέλαβαν πλειάδα ατόμων να εργάζονται στην δημοτική αστυνομία. Με τους μισούς να έχουν ένα δικό τους γραφείο και τους υπόλοιπους να απολαμβάνουν το καφεδάκι τους εν ώρα εργασίας πάντα που όλοι τους έχουμε δει και παρατηρήσει κατά καιρούς

Ο νόμος όπως όλοι καταλάβατε απευθύνεται σε εργαζομένους στο κέντρο της πόλης που είτε είναι πωλήτες σε κάποιο κατάστημα, σε καφέ, είτε εργαζόμενοι σε κάποια τράπεζα σε κάποια υπηρεσία αλλά και όσους θα πρέπει να επισκεφτούν το κέντρο για κάποια προσωπική τους υπόθεση.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στο κέντρο δεν ανήκουν μόνο σε πλούσιους ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων.

Σε δεδομένη στιγμή βεβαίωσαν παράβαση σε ζευγάρι συμπολιτών μας που τόσο η κατάσταση του αυτοκινήτου που είχαν (τουλάχιστον εικοσαετίας) όσο και η εξωτερική τους εμφάνιση έδειχναν άτομα χαμηλής εισοδηματικής τάξης. 40ευρώ για έναν εργαζόμενο είναι στην καλύτερη κατάσταση ένα ολόκληρο ημερομίσθιο! Και το οποίο καλείται να πληρώσει για 5 λεπτά παρκαρίσματος

Χωρίς να έχει την δυνατότητα καν να μπορεί να πληρώσει εισιτήριο. Αν είναι δυνατόν!
Οι αντιδράσεις πολλές από όλο τον κόσμο στην γύρω περιοχή.

Καταλαβαίνουν πιστεύω όλοι οι συμπολίτες μας την ανάγκη παρουσίας δημοτικής αστυνομίας που θα βοηθάει στην ρύθμιση κυκλοφορίας και όλοι συμφωνούν για τις βεβαιώσεις παραβάσεων σε χώρους παρκαρίσματος αναπήρων, σε διπλά παρκαρίσματα, σε οχήματα που παρεμποδίζουν την κυκλοφορία.

Αλλά αυτό που συμβαίνει δεν είναι έλεγχος για την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο αλλά μία εισπρακτική βόλτα στο Μαντράκι - από όλους αυτούς που στις εκλογές έχουν σημαία τους την κοινωνική πολιτική - και για να δικαιολογούν όλους αυτούς που ποιος ξέρει με ποιους τρόπους έχουν προσλάβει.

Την περίοδο που όλος ο κόσμος βιώνει μία φοβερή οικονομική κρίση οι πολιτικές των εκπροσώπων προστασίας του πολίτη θα πρέπει να δίνουν ανάσα στους πολίτες και όχι κλησεις!

Και πολλά έχουν γραφτεί για αυτό το θέμα και πολλά πιθανόν θα συνεχίζουν να γράφονται αν δεν αντιδράσουμε όλοι σε πολιτικές του παραλόγου, παραπονουμενοι εγγράφως ή όχι σε όλους τους γνωστούς και «φίλους» πολιτικούς που κατά καιρούς ζητούν την αναγκαία για αυτούς ψήφο μας.

Αν τύχει δημοσίευσης η επιστολή αυτούσια η με παραλλαγές θα έχει ένα στόχο. Την αλλαγή πλεύσης από κακές εισπρακτικές πολιτικές σε πολιτικές προστασίας του πολίτη!
parapona-rodou.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!