tromaktiko: Κλείνουν μέχρι το 2022 όλα τα πυρηνικά εργοστάσια της Γερμανίας

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Κλείνουν μέχρι το 2022 όλα τα πυρηνικά εργοστάσια της Γερμανίας



Τα κόμματα που απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας αποφάσισαν να κλείσουν σταδιακά μέχρι το 2022 όλα τα πυρηνικά εργοστάσια της χώρας...Η Γερμανία γυρνά την πλάτη στην πυρηνική ενέργεια. Μετά το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα και το κύμα φόβου που αυτό προκάλεσε στην Ευρώπη, τα κόμματα της κεντροδεξιάς κυβέρνησης αποφάσισαν να κλείσουν σταδιακά μέχρι το 2022 όλα τα πυρηνικά εργοστάσια της χώρας.
Το μεγαλύτερο μέρος των πυρηνικών εγκαταστάσεων θα έχει κλείσει μέχρι το 2021.
Μόνο τρία εργοστάσια θα συνεχίσουν να λειτουργούν μέχρι το 2022 σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα τροφοδοσίας κατά την μεταβατική φάση.
Άμεσα θα κλείσουν οι επτά αρχαιότεροί πυρηνικοί αντιδραστήρες και το εργοστάσιο Krümmel. Η λειτουργία τους είχε ούτως ή άλλως ανασταλεί στα μέσα του περασμένου Μαρτίου, λίγο μετά το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα.

Διατηρείται ο «φόρος πυρηνικών καυσίμων»

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Αναβίωσε στη Γερμανία το αντιπυρηνικό κίνημαΣύμφωνα με την Υπηρεσία Ενεργειακών Δικτύων, κατά τη μεταβατική περίοδο αναμένεται ότι θα προκύψουν προβλήματα ενεργειακής τροφοδοσίας, κυρίως στη νότια Γερμανία.

Κατά τη μαραθώνια σύσκεψή τους στην καγκελαρία τα κυβερνητικά κόμματα αποφάσισαν να διατηρήσουν τον «φόρο πυρηνικών καυσίμων» που καλούνται να καταβάλλουν οι όμιλοι ατομικής ενέργειας. Στο ζήτημα αυτό οι Φιλελεύθεροι επέβαλαν την άποψή τους στους Χριστιανοδημοκράτες. Οι πόροι θα διατεθούν για τον εκσυγχρονισμό της μονάδας αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων στο Άσε και στην δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν και οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην διατήρηση εφεδρικών μονάδων παραγωγής πυρηνικής ενέργειας.

www.greekfinanceforum.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!