tromaktiko: Εκδήλωση -Συζήτηση: Διατροφική κρίση και όψεις κυριαρχίας​, Δευτέρα 23 Μαΐου στις 19:30 στη Θεσσαλονίκ​η

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Εκδήλωση -Συζήτηση: Διατροφική κρίση και όψεις κυριαρχίας​, Δευτέρα 23 Μαΐου στις 19:30 στη Θεσσαλονίκ​η



Ο αγροτικός κόσμος είναι σε κρίση. Ο τόπος μας αδυνατεί να εξασφαλίσει τον απαραίτητο βαθμό διατροφικής αυτάρκειας.


Το παρασιτικό μοντέλο των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, η εγκατάλειψη της αγροτικής γης ή η μετατροπή της σε φωτοβολταϊκά πάρκα, η εξάπλωση των βιομηχανοποιημένων αγροτικών προϊόντων από κάθε άκρη του κόσμου, είχε ξεκάθαρα αποτελέσματα.

Σήμερα, που έχουμε όσο ποτέ ανάγκη, την εξασφάλιση διατροφικής αυτάρκειας για τον ελληνικό λαό, αδυνατούμε να το επιτύχουμε. Ακόμα και σε εκείνες τις λίγες συμπαθείς περιπτώσεις συμπολιτών μας που προχωρούσαν σε ιδιωτικές καλλιέργειες κηπευτικών, το παγκόσμιο καρτέλ αγροτικών προϊόντων προωθεί νομολογίες για την απαγόρευσή τους.

Κι όμως είναι αναγκαίο όχι μόνο να καλλιεργηθεί εκ νέου η πλούσια γη της πατρίδας μας, αλλά να αποκτήσει ένα καινοτόμο εναλλακτικό και οικολογικό προσανατολισμό. Μια τέτοια εξέλιξη θα συμβάλει καθοριστικά σε οποιαδήποτε απόπειρα ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής παραγωγικής δραστηριότητας.
Τα ζητήματα αυτά θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε στην ανοιχτή εκδήλωση- συζήτηση με θέμα : Διατροφική κρίση και όψεις κυριαρχίας.

Θα μιλήσουν ο Γιώργος Δαουτόπουλος καθηγητής του Α.Π.Θ., της Γεωπονικής Σχολής, ο Γιάννης Σχίζας, συγγραφέας και μέλος οικολογικών κινήσεων και ο Νίκος Ντάσιος, συντάκτης και μέλος του περιοδικού Άρδην. Συντονίζει ο Μιχάλης Χατζηπέτρου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Μαΐου στις 19:30, στον εναλλακτικό χώρο πολιτικής και πολιτισμού του περιοδικού Άρδην στη Θεσσαλονίκη, στη Βαλαωρίτου 1 & Δωδεκανήσου γωνία (έναντι ΟΑΕΔ), στον 8ο όροφο.



http://ardinthess.wordpress.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!