tromaktiko: Γ. Παπανδρέου: «βάφτισε» το μνημόνιο 2 πατριωτικό καθήκον

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Γ. Παπανδρέου: «βάφτισε» το μνημόνιο 2 πατριωτικό καθήκον



Με το εκβιαστικό δίλημμα ότι σ΄ αυτή τη μάχη «το πατριωτικό καθήκον δε συγχωρεί τη λιγοψυχία»...
ο πρωθυπουργός επιχείρησε να κάμψει τις όποιες αντιδράσεις των υπουργών του για το νέο μνημόνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διατηρήσει τη χώρα σε τροχιά νοικοκυρέματος και ανάκαμψης έδωσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που συζητούν για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα».

Στη συνέχεια επανάλαβε την θεωρία του περί «σωτηρίας» της χώρας λέγοντας: «Πέρυσι με τις αποφάσεις μας και τις θυσίες του ελληνικού λαού αποτρέψαμε τον κίνδυνο χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας. Η μάχη όμως συνεχίζεται, και σε αυτή το πατριωτικό καθήκον δε συγχωρεί τη λιγοψυχία».
Στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου δεν αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις, καθώς δεν έχουν καταλήξει οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αλλά να παρουσιαστούν οι γενικές αρχές της κυβέρνησης για το μνημόνιο 2 και όχι πτυχές του.
Με ενδιαφέρον αναμένονται οι αποφάσεις για τις αποκρατικοποιήσεις, ειδικά σε ό,τι αφορά σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και ΤΤ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις από την τρόικα για αύξηση των φόρων.
Σε ό,τι αφορά στις αποκρατικοποιήσεις, η αρχή θα γίνει από εισηγμένες στο Χρηματιστήριο μέσα στον Ιούνιο, ενώ εξετάζεται ακόμη και το αφορολόγητο, καθώς και η εφαρμογή ενιαίου ΦΠΑ.
http://www.kentrinews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!