tromaktiko: 5 Ιουνίου 2011: Παγκόσμια ημέρα επιζώντων του καρκίνου [video]

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

5 Ιουνίου 2011: Παγκόσμια ημέρα επιζώντων του καρκίνου [video]



Σας προσκαλούμε στις 5 Ιουνίου 2011, την Παγκόσμια ημέρα επιζώντων του καρκίνου, να γιορτάσουμε τη ζωή με τις «Ιστορίες Δύναμης», των νικητών της ζωής!
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη των εκπαιδευτηρίων Δούκα, στον πολιτιστικό/συνεδριακό χώρο Δαΐς, οδός Μεσογείων 151, Παράδεισος Αμαρουσίου και ώρα 17.00 μ.μ.


Κάθε χρόνο η πρώτη Κυριακή του Ιουνίου, γιορτάζεται σ' όλο τον κόσμο ως η Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου. Η ημέρα αυτή ξεκίνησε ως ετήσια εθνική εορτή στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Στη συνέχεια διαδόθηκε σ' όλο τον κόσμο, με τη συμμετοχή και άλλων χωρών, ως μια γιορτή της Ζωής και γιορτάζεται με διάφορα events & εκδηλώσεις.
Οι συμμετέχοντες σ' αυτές τις συμβολικές εκδηλώσεις, θέλουν να δείξουν στο ευρύ κοινό ότι η ζωή συνεχίζεται μετά την διάγνωση του καρκίνου, που μπορεί να είναι πιο παραγωγική και δημιουργική!

Στα πλαίσια αυτά θα διοργανωθεί μέσω της Κοινωφελούς Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης "ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ" (www.bestrong.org.gr), για πρώτη φορά στην Ελλάδα σχετική εκδήλωση, με τον τίτλο «Ιστορίες Δύναμης». Στόχος της εκδήλωσης, η ευαισθητοποίηση του κοινού σε σχέση με τον καρκίνο, αλλά και την απομυθοποίηση του ως θανατηφόρο νόσο.

Σε αυτή θα συμμετέχουν καταθέτοντας την προσωπική τους ιστορία όχι μόνο οι επιζώντες του καρκίνου, αλλά και οι εμπλεκόμενοι με αυτόν (οικείο περιβάλλον, ψυχολόγοι, γιατροί), που θα καταθέσουν την δική τους ιστορία, μέσα από την ανθρώπινη υπόστασή τους. Η εκδήλωση είναι ελεύθερη και ανοιχτή για το ευρύ κοινό, χωρίς είσοδο.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή/υποστήριξη και άλλων μη κερδοσκοπικών οργανώσεων που παρέχουν υποστήριξη σε όσους εμπλέκονται με το καρκίνο. Τέλος η βραδιά θα κλείσει με μουσική συναυλία, από το συγκρότημα της οργάνωσης «ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ», τους "Be Strong Band", όπου ο τραγουδιστής είναι επιζών του καρκίνου!



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!