tromaktiko: Λάρνακα: Ναυτικό δυστύχημα το Σάββατο στη Λάρνακα - Νεκρός 55χρονος αρχιπιλότος των Κ.Α.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Λάρνακα: Ναυτικό δυστύχημα το Σάββατο στη Λάρνακα - Νεκρός 55χρονος αρχιπιλότος των Κ.Α.




Σε ναυτικό δυστύχημα που σημειώθηκε το Σάββατο το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή Κιτίου – Μενεού της επαρχίας Λάρνακας, έχασε τη ζωή του ο...
Σπύρος Μερκούρης, 55 χρόνων, από τη Λευκωσία, αρχιπιλότος των Κυπριακών Αερογραμμών και εκπαιδευτής ιστιοπλοΐας και μετεωρολογίας του ΠΑΣΙΜΙΣ, κατά τη διάρκεια φιλικών ιστιοπλοϊκών αγώνων που διεξάγονταν στην περιοχή. Ο Μερκούρης καταλείπει σύζυγο και δύο ενήλικα παιδιά.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου ανέφερε ότι ο Σπύρος Μερκούρης μαζί με έξι άλλους εκπαιδευόμενους ιστιοπλόους, βρισκόταν γύρω στη μία το μεσημέρι στο ιστιοπλοϊκό σκάφος «ΓΛΑΡΟΝΙ» που ανήκει στον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Λευκωσίας, λαμβάνοντας μέρος σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες που διεξάγονταν τρία μίλια ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής Κιτίου - Μενεού, κοντά στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Φαίνεται ότι σε κάποια στιγμή και ενώ επικρατούσε στην περιοχή θαλασσοταραχή με δυνατούς ανέμους, ο άτυχος Μερκούρης προσπάθησε, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό μπαλόνι που βρίσκεται στο ιστιοπλοϊκό, να αλλάξει τη ρότα του αέρα. Ωστόσο, λόγω του δυνατού αέρα ο σιδερένιος ιστός που έχει μέσα το μπαλόνι, χτύπησε τον 55χρονο και τον έριξε αναίσθητο στη θάλασσα.

Άλλο σκάφος που ήταν πίσω από το σκάφος του Μερκούρη και επίσης ελάμβανε μέρος σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες, τον περισυνέλλεξε ύστερα από περίπου 15 – 20 λεπτά. Επί τόπου μετέβη και η άκατος της Λιμενικής Αστυνομίας «Αστραπή», η οποία παρέλαβε τον άτυχο Μερκούρη και τον έβγαλε στη στεριά».

Στον άτυχο 55χρονο δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες χωρίς όμως να ανανήψει. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν απλά το θάνατό του.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!