tromaktiko: 70η Επέτειος της μάχης της Κρήτης (20.05.2011)

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

70η Επέτειος της μάχης της Κρήτης (20.05.2011)



Μάχη της Κρήτης αποτελεί μια εκ των ενδοξότερων ιστορικών γεγονότων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Την ημέρα αυτή ολόκληρη η ανθρωπότητα τιμά το απαράμιλλο θάρρος, την λεβεντιά των ηρώων Κρητών που αντιμετώπισαν την ανίκητη μέχρι τότε πολεμική μηχανή της Ναζιστικής Γερμανίας, αλλάζοντας έτσι την έκβαση του πολέμου.

Οι Κρήτες, πιστοί στις επιταγές της Eλληνικής ψυχής, απέδειξαν ότι διαθέτουν το πείσμα, την αγωνιστική δύναμη, την πίστη στις αρχές της Δημοκρατίας, αρνήθηκαν να υποταχθούν και δικαιώθηκαν.

Αποτίνουμε με σεβασμό φόρο τιμής στους ήρωες που έπεσαν στα πεδία των μαχών για την πατρίδα. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους συμπατριώτες μας μαχητές αλλά και στους βετεράνους των συμμαχικών στρατευμάτων και όλων όσων αγωνίστηκαν στο πλευρό τους για την Ελευθερία.

Η σημερινή ημέρα δίνει μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας ότι η αντίσταση απέναντι σε κάθε τι που φαντάζει ανέφικτο, απίθανο είναι δυνατή. Ο λαός μας απέναντι σε κάθε δοκιμασία έχει να αντιτάξει τις αξίες και τα ιδανικά της κληρονομιάς του.

Ιδιαίτερα σήμερα, σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη και εξαιρετικά επώδυνη για την χώρα μας, όλοι καλούμαστε να αποδείξουμε για μια ακόμη φορά ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, να ξεπεράσουμε όποια πρόκληση, με σύμπνοια και ομοψυχία, αξιοποιώντας όλα όσα μας καθιστούν ξεχωριστούς: το θάρρος, το πείσμα, την αλληλεγγύη, το φιλότιμο, την επινοητικότητα, την πρωτοποριακή σκέψη, την αποφασιστικότητα, τον πολιτισμό μας.


Δρ.Όλγα Σαραντοπούλου
Γραμματέας Παγκοσμίου ΣΑΕ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!