tromaktiko: Το Amazon αγοράζει τα μεταχειρισμένα κινητά τηλέφωνα και tablets σας

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Το Amazon αγοράζει τα μεταχειρισμένα κινητά τηλέφωνα και tablets σας



Μόλις αγοράσατε το iPad 2 και δεν ξέρετε τι να κάνετε το παλιό πλέον iPad 1 σας; Μήπως έχετε παρατημένο στο συρτάρι... το κάποτε αγαπημένο σας κινητό τηλέφωνο Sony Ericsson P800; Δε θα ήταν ιδανικό να μπορέσετε να βγάλετε κάποια χρήματα από αυτές τις παλιές σας συσκευές; Η Amazon έδωσε την απάντηση: «Φυσικά».
Το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα του διαδικτύου επέκτεινε το πρόγραμμα «trade-in» και πλέον δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ανταλλάζουν τις παλιές τους ηλεκτρονικές συσκευές με gift cards (δωροκάρτες) οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγορές από το κατάστημα.
Οι χρήστες του Amazon, αφού συνδεθούν στο λογαριασμό τους θα πρέπει να επιλέξουν τον τύπο της συσκευής που θέλουν να ανταλλάξουν για μία gift card, να την κοστολογήσουν (ανάλογα πόσο πιστεύουν οι ίδιοι ότι αξίζει) και να ορίσουν σε τι κατάσταση βρίσκεται («σαν καινούρια», «καλή», «αποδεκτή»). Έπειτα θα πρέπει να προχωρήσουν στην αποστολή του δέματος. Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι ότι τα έξοδα αποστολής το Amazon τα κάνει δώρο, οπότε η μόνη επιβάρυνση είναι ο κόπος που θα κάνετε για να πάτε στο ταχυδρομείο ή στην εταιρεία αποστολής δεμάτων!
Στην περίπτωση που το Amazon εγκρίνει τη συσκευή τόσο ως προς την κατάσταση στην οποία βρίσκεται όσο και ως προς την τιμή πώλησης που έθεσε ο χρήστης, εντός 2 ημερών η δωροκάρτα θα αποσταλεί.
Είμαι σίγουρος ότι σας αρέσει το όλο εγχείρημα της Amazon, όμως θα σας απογοητεύσω, καθώς προς το παρόν το πρόγραμμα «trade-in» για ηλεκτρονικές συσκευές είναι προνόμιο μόνο για τους χρήστες των ΗΠΑ και μάλιστα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο.
Στην Ευρώπη προς το παρόν (και εδώ και αρκετό καιρό) υπάρχει το «trade-in» για video games, που όπως θα καταλάβατε, βοηθάει τους χρήστες να αποσύρουν τα παλιά τους βιντεοπαιχνίδια (κονσόλες, τίτλους και περιφερειακά) με αντάλλαγμα ψηφιακά χρήματα φυσικά (gift card).
Όσο για το trade-in για ηλεκτρονικές συσκευές, σίγουρα θα το δούμε και στην Ευρώπη. Το θέμα είναι αυτό να γίνει σύντομα γιατί… έχουμε και έξοδα!
gugoo.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!