Οι baby πατάτες μαγειρεύονται γρήγορα, είναι εντυπωσιακές και πεντανόστιμες! Επειδή αυτές τις πατατούλες τις μαγειρεύουμε με τη φλούδα τους, επιμένουμε πολύ στο πλύσιμο.
Εκτέλεση
Διαλέγουμε τις πιο...
Εκτέλεση
Διαλέγουμε τις πιο...
μικρές φρέσκες πατατούλες που θα βρούμε. Τις πλένουμε πάρα πολύ καλά αφού θα τις μαγειρέψουμε με τη φλούδα τους.
Κόβουμε τις πατατούλες κυδωνάτες σε τέσσερα ή έξι κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθός τους. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και τις σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5΄-6΄ ανακατεύοντάς τες διαρκώς. Δεν θέλουμε να κάνουν κρούστα, απλά να βουτυρωθούν καλά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε ώστε να βγάλουν το άρωμά τους με τη θερμότητα.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά από το τηγάνι. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ζωμό.
Σιγοβράζουμε για 15΄ μέχρι να μελώσουν καλά οι πατάτες και να μείνουν με το λάδι τους.
μερίδες 5
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά
Κόβουμε τις πατατούλες κυδωνάτες σε τέσσερα ή έξι κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθός τους. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και τις σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5΄-6΄ ανακατεύοντάς τες διαρκώς. Δεν θέλουμε να κάνουν κρούστα, απλά να βουτυρωθούν καλά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε ώστε να βγάλουν το άρωμά τους με τη θερμότητα.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά από το τηγάνι. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ζωμό.
Σιγοβράζουμε για 15΄ μέχρι να μελώσουν καλά οι πατάτες και να μείνουν με το λάδι τους.
μερίδες 5
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά
argiro.gr