tromaktiko: Υπέρ του ευρωομολόγου το Βέλγιο

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Υπέρ του ευρωομολόγου το Βέλγιο



 Η βελγική κυβέρνηση ζήτησε σήμερα από τις κυβερνήσεις των κρατών μελών της ευρωζώνης να επανεξετάσουν την ιδέα της έκδοσης ενός...
ευρωομολόγου, ώστε να βοηθηθεί η ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθειά της να ξεπεράσει τα τρέχοντα δημοσιονομικά προβλήματά της ιδέα, όμως, που συναντά την αντίθεση της γερμανικής κυβέρνησης.

Ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου, Ντιντιέ Ρέϊντερς, χαρακτήρισε την έκδοση του ευρωομολόγου "πραγματική ευρωπαϊκή λύση" στην κρίση αυτήν και περαιτέρω κάλεσε τις κυβερνήσεις των κρατών μελών της ευρωζώνης να συναινέσουν σε παρόμοια προοπτική, μιλώντας σήμερα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο "Belga".
 "Κατανοώ, που η ιδέα προκαλεί κάποιες επιφυλάξεις, ιδίως στη Γερμανία, όμως αποτελεί μία λύση, που μού φαίνεται λογική. Πάντως, γρήγορα ή αργά, θα υπάρξουν τα ευρωομόλογα", τόνισε ο κ. Ρέϊντερς, ο οποίος συγχρόνως απέκλεισε ρητά--να αναδιαρθρωθεί το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας, ή η Αθήνα να φύγει απ το ευρώ.
 "Τον ενιαίο χαρακτήρα της ευρωζώνης, πρέπει να τον διαφυλάξουμε. Βρίσκω ότι είναι ανόητο να μη γίνεται η συζήτηση για το ευρωομόλογο. Οι υπουργοί Οικονομικών στην ευρωζώνη θα συνεδριάσουν ξανά την 20η Ιουνίου. Έχουμε, δηλαδή, τον χρόνο, για να εξετάσουμε διάφορες υποθέσεις και ας το εκμεταλλευτούμε αυτό", πρόσθεσε ο ίδιος.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!