tromaktiko: Δεκάδες Τρικαλινοί θύματα της οικονομικής κρίσης για... ελεημοσύνη σε Εκκλησίες και Μητρόπολη

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Δεκάδες Τρικαλινοί θύματα της οικονομικής κρίσης για... ελεημοσύνη σε Εκκλησίες και Μητρόπολη



«Δυστυχώς είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία νέοι άνθρωποι που έχασαν την δουλειά τους», δηλώνει o Πρωτοσύγκελος της... Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Ιατρίδης και προσθέτει «η εντολή του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ.κ. Αλέξιου είναι να κάνουμε το ανθρωπίνως δυνατό να βοηθήσουμε όσους μπορούμε περισσότερους συνανθρώπους μας, αλλά αντικειμενικά δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε όλες τις ανάγκες».

Μόνο στην Μητρόπολη, καθημερινά προσέρχονται για αναζήτηση οικονομικής βοήθειας, περισσότεροι από 30 άτομα και τα περισσότερα αναζητούν μεγάλα ποσά, καθώς υπάρχουν οφειλές από δάνεια και τρέχοντα έξοδα αντιμετώπισης νοικοκυριών. Απελπισμένοι άνθρωποι που έχασαν την εργασία τους και με διστακτικό τρόπο προσεγγίζουν την Μητρόπολη ως το τελευταίο αποκούμπι για να επιβιώσουν.

«Δοκιμάζονται εκατοντάδες οικογένειες στα Τρίκαλα που μέχρι πριν λίγους μήνες, δεν είχαν οικονομικό πρόβλημα, αλλά η οικονομική κρίση τους οδήγησε στο να μην έχουν τα προς το ζειν. Είναι δεκάδες τα άτομα που σπεύδουν και στις Ενορίες τους, ζητώντας οικονομική βοήθεια», αναφέρει ο Πρωτοσύγκελος.

Πάντως μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει αυξητική τάση στην συμμετοχή Τρικαλινών στα συσσίτια της Μητρόπολης, όπως συμβαίνει στις μεγαλουπόλεις.

Ο π. Βαρθολομαίος, επισημαίνει και μια άλλη παράμετρο, που εμποδίζει –όπως τονίζει –την μεγαλύτερη οικονομική προσφορά της Μητρόπολης προς αναξιοπαθούντες πολίτες.

Είναι η …Εφορία, που μόνο για τον φόρο εισοδήματος του 2010, η Μητρόπολη, καλείται να πληρώσει ένα ποσό περίπου 65.000 από τον φόρο, (μόνο για το Γηροκομείο Καλυβίων το ποσό είναι 15.000) ενώ έρχονται και τα ΕΤΑΚ…
http://www.trikalanews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!