tromaktiko: Όλα δείχνουν εκλογές…

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Όλα δείχνουν εκλογές…



Έχουν φουντώσει τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, αν τελικώς δεν επιτευχθεί η λεγόμενη εθνική συναίνεση, όπως την εννοεί ο Γ. Παπανδρέου, για την υπογραφή του νέου Μνημονίου. Ρυθμιστής των εξελίξεων θεωρείται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, προς τον οποίον κατευθύνονται όλες οι πιέσεις από διάφορα κέντρα.

Πάντως η δήλωση του προέδρου της ΝΔ ότι δεν θα δεχθεί τον οποιοδήποτε εκβιασμό και πως κανείς δεν θα δέσει την Ν.Δ στο άρμα «του δικού τους αδιεξόδου», δείχνει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ αφενός δέχεται πιέσεις τόσο από την τρόικα όσο και από την κυβέρνηση να υπογράψει το μνημόνιο 2 και αφετέρου την ξεκάθαρη θέση του ότι δεν «εκβιάζεται» και ούτε υποκύπτει σε πιέσεις απ΄ όπου κι αν προέρχονται.

Κυβερνητικά στελέχη αλλά και βουλευτές της αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός ενδεχομένως στο συμβούλιο των αρχηγών, να προτείνει λύσεις «οικουμενικές». Δυνατά παίζει και το σενάριο ο Παπανδρέου να προτείνει «συγκυβέρνηση» στους «πρόθυμους», ήτοι Καρατζαφέρη- Ντόρα.
Στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές θα ισχυριστεί ότι ο Α. Σαμαράς τορπιλίζει την εθνική ανάγκη για συνεννόηση και ο μόνος υπεύθυνος να αποφασίσει είναι ο λαός.


http://www.kentrinews.gr/?p=15187
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!