tromaktiko: Σόιμπλε: Η Λαγκάρντ «κατάλληλη» για επικεφαλής ΔΝΤ

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Σόιμπλε: Η Λαγκάρντ «κατάλληλη» για επικεφαλής ΔΝΤ




Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έπλεξε το εγκώμιο της Γαλλίδας Κριστίν Λαγκάρντ ως υποψήφιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάληψη της ηγεσίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σε συνέντευξη που έδωσε στη...



 γερμανική κυριακάτικη εφημερίδα Bild am Sonntag.
«Αν η Κριστίν Λαγκάρντ αποφάσιζε να είναι υποψήφια, η Ευρώπη θα είχε την καλύτερη ευκαιρία να καταλάβει και πάλι αυτή τη θέση. Αλλά είναι κρίσιμο τώρα η Ευρώπη να μιλήσει με μια φωνή για το θέμα αυτό», δήλωσε στην εφημερίδα ο υπουργός, σύμφωνα με μια ανακοίνωση πριν από την κυκλοφορία της που ήταν διαθέσιμη το Σάββατο.

«Η Κριστίν Λαγκάρντ είναι πλήρως κατάλληλη ως πρόσωπο για τη θέση αυτή. Απολαμβάνει σεβασμού και εκτίμησης σε όλο τον κόσμο της οικονομίας», είπε.

Η Γαλλίδα υπουργός έχει πει σε συνέντευξή της ότι αισθάνεται «κολακευμένη» που το όνομά της αναφέρεται, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η διαδικασία ανάδειξης του επόμενου γενικού του διευθυντή αρχίζει την Δευτέρα και θα δέχεται την υποβολή υποψηφιοτήτων ως τις 10 Ιουνίου, με «στόχο» να έχει διοριστεί ο επόμενος επικεφαλής του «ως την 30ή Ιουνίου».

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι είναι έτοιμες «να υποστηρίξουν» ως υποψήφιο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ένα πρόσωπο ικανό να εξασφαλίσει «ευρεία» αποδοχή μεταξύ των μελών του ΔΝΤ.

«Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε έναν υποψήφιο που θα διαθέτει μεγάλη εμπειρία και τα απαιτούμενα διοικητικά προσόντα, να μπορεί να εξασφαλίζει την ευρεία υποστήριξη μεταξύ των μελών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», ανέφερε σε σχετική του ανακοίνωση ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ



nooz.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!