tromaktiko: Απάντηση σε ανάρτηση ιστοσελίδας για την πεζογέφυρα στο Μαρούσι

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Απάντηση σε ανάρτηση ιστοσελίδας για την πεζογέφυρα στο Μαρούσι



Με αφορμή περιεχόμενο ανάρτησης που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα σας σχετικά με την χρησιμότητα των πεζογεφυρών στο Μαρούσι, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε μια σειρά από ανακρίβειες που περιέχονται σε αυτό.

Συγκεκριμένα:

Πρώτον, η κατασκευή σύγχρονων πεζογεφυρών στο άξονα της Κηφισίας αποτελεί πάγιο και διαχρονικό αίτημα των κατοίκων. Το αίτημα αυτό ικανοποιήθηκε από το Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη και σήμερα ο Δήμος Αμαρουσίου είναι ο μόνος Δήμος που έχει καταφέρει να έχει κατασκευάσει πεζογέφυρες που διασφαλίζουν ασφαλείς μετακινήσεις στους κατοίκους της πόλης μας. Και αυτό συμβαίνει όταν όλοι γνωρίζουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αντίστοιχο πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών, για κατασκευή πεζογεφυρών σε όλη την Αττική, το οποίο ακόμη βρίσκεται στα χαρτιά.

Δεύτερον, με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό ατυχημάτων και το χαμό αθώων συμπολιτών μας στο σημείο αυτό, γεγονός που αποδεικνύεται κι από τις εκθέσεις της Τροχαίας, η κατασκευή των πεζογεφυρών όχι μόνον είναι απαραίτητη, αλλά συμβάλλει στη μείωση των ατυχημάτων. Όποιος το αμφισβητεί αυτό, μόνον κακόπιστος μπορεί να είναι, ή αφελής. Η να ανήκει σε αυτούς τους ελάχιστους που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και προσπάθησαν να ακυρώσουν το έργο, κάτι που τελικά δεν κατάφεραν αφού οι προσφυγές τους απορρίφθηκαν. Και τώρα επιχειρούν πιθανά να συκοφαντήσουν ένα έργο χρήσιμο και απαραίτητο.

Τρίτον, η λειτουργία φαναριού στη συμβολή Πεντέλης και Κηφισίας σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί τη χρησιμότητα των δύο πεζογεφυρών που ήδη έχουν τοποθετηθεί , η μία στο ύψος της Γούναρη και η άλλη στο ύψος της Αναβρύτων, με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό κατοίκων που καθημερινά μετακινούνται από τη μια πλευρά της πόλης στην άλλη. Και είναι φυσικά απολύτως ψευδές ότι η πεζογέφυρα δεν χρησιμοποιείται από τους κατοίκους.

Τέταρτον, είναι απολύτως ψευδές ότι κόστισε η μια πεζογέφυρα 2.000.000 ευρώ. Η αλήθεια είναι πως και οι δύο πεζογέφυρες που έχουν τοποθετηθεί μέχρι σήμερα στο Μαρούσι, στον άξονα της Κηφισίας, κόστισαν συνολικά 1.800.000 ευρώ. Και οι δύο.
Και τα χρήματα αυτά εκταμιεύθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και δεν επιβάρυναν τους πολίτες του Αμαρουσίου.
Επιπλέον, ο Δήμος Αμαρουσίου διεκδικεί χρηματοδότηση για την κατασκευή δύο ακόμη πεζογεφυρών, στο ύψος της Α. Κωνσταντίνου και στο Δάσος Συγγρού.

Τέλος, θεωρούμε απολύτως απαράδεκτες, άστοχες και συκοφαντικές τις αναφορές περί Μαυρογυαλούρων και Δεκαβάλα. Δεν αφορούν και δεν αγγίζουν τη σημερινή Δημοτική Αρχή, η οποία με το έργο της υπηρετεί το συμφέρον των πολιτών και μόνον.
Αντίθετα , χαρακτηρίζουν όσους αναρτούν τόσο ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες, εκμεταλλευόμενοι την ανωνυμία του διαδικτύου.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αμαρουσίου
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!