tromaktiko: Ιρλανδία στο Δρόμο της Ελλάδα για νέο δάνειο και επιμήκυνση

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ιρλανδία στο Δρόμο της Ελλάδα για νέο δάνειο και επιμήκυνση



Έτοιμη να ζητήσει επιπλέον δανειακή βοήθεια από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ φέρεται η Ιρλανδία σύμφωνα με δηλώσεις υπουργού. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Λίο Βάραντκαρ με δηλώσεις του στο κυριακάτικο φύλλο της βρετανικής εφημερίδας Sunday Times εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν είναι εφικτή η επιστροφή της χώρας της στις αγορές κατά τα επόμενα δύο χρόνια (2012 – 2012).

Έτσι λοιπόν όπως αναφέρει ο Ιρλανδός βουλευτής θα χρειαστεί ενδεχομένως να συμφωνηθεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ “είτε μια επιμήκυνση του σημερινού προγράμματος δανεισμού είτε ένα δεύτερο πρόγραμμα”.

Θυμίζουμε ότι η Ιρλανδία έχει συμφωνήσει με την τρόικα δανειακή βοήθεια 85 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 35 δισ. προορίζονται για την στήριξη του εγχώριου τραπεζικού κλάδου. Μάλιστα πριν από ημέρες, το ΔΝΤ είχε διευκρινίσει ότι σε περίπτωση που υπάρξουν αδιάθετα από τα 35δις ευρώ της στήριξης των τραπεζών, αυτά θα μπορούσαν να διοχετευθούν ως βοήθεια στην ιρλανδική κυβέρνηση, δεδομένης της αδυναμίας επιστροφής της χώρας στις αγορές.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!