tromaktiko: Σχετικά με: "Θέλω να κυβερνήσει άλλος"

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Σχετικά με: "Θέλω να κυβερνήσει άλλος"



Καλέ μου φίλε, την Αλέκα την ρώτησες αν θέλει να κυβερνήσει; Θα σου δώσω εγώ την απάντηση λοιπόν. Όχι δεν θέλει και δεν ήθελε ποτέ.
Αυτοί λοιπόν όπως και οι άλλοι μικροί δεν έχουν σαν σκοπό την εξουσία παρά μόνο την καρέκλα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μπαίνουν στη βουλή με καμιά 10 εδρούλες και να έχουν σταθερό μισθό. Νομίζεις θέλουν να αναλάβουν τέτοια ευθύνη; Τους αρκεί ο μισθός του βουλευτή και ζουν με το να κατηγορούν τους άλλους! Πέρα από το "Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ φταίνε" έχεις ακούσει τίποτα ουσιώδες από αυτούς; Όχι ότι οι άλλοι έκαναν κάτι; Το αντίθετο μάλιστα. Επίσης κάτι πολύ σημαντικό. Τους καίει άμεσα να ΜΗΝ προοδεύσει αυτός ο τόπος και θα σου εξηγήσω το λόγο. Φαντάσου εάν η οποιαδήποτε κυβέρνηση συμάζευε την Ελλάδα, έστω ότι όλα δούλευαν σωστά και ο κατώτατος μισθός γινόταν 1500 ευρώ όπως ζητάνε αυτοί. Θα είχαν λόγο ύπαρξης; Ποιον θα κατηγορούσαν; Που θα έριχναν λάσπη; Πως μετά θα τους έδινε ο κόσμος 9 και 10%; Πως μετά θα έμπαιναν στη Βουλή που είναι το κύριο μέλημά τους;
Συνοψίζοντας: Δεν ήθελαν ποτέ και δεν θέλουν ούτε και τώρα να κυβερνήσουν. Τους ενδιαφέρει να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες έδρες - καρέκλες στη βουλή πάντα σαν αντιπολίτευση. Δεν θέλουν την πρόοδο του απλού πολίτη και ειδικά του εργάτη, γιατί απλά υπάρχουν και συντηρούνται από την κατάντια του εργαζόμενου που του ψηφίζει μπας και δει άσπρη μέρα. Νομίζεις πως αύριο αν γινόταν κυβέρνηση της αριστεράς θα έδιναν αυτά που τάζουν; Που ζούμε; Όλα αυτά που λένε είναι μια ουτοπία.
Φιλικά.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!