tromaktiko: Η Ν.Δ. κρατάει ανοιχτό το παράθυρο

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Η Ν.Δ. κρατάει ανοιχτό το παράθυρο



Πιστός στη γραμμή που χάραξε ο Αντώνης Σαμαράς, όσον αφορά στη συναίνεση, εμφανίστηκε και σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, μία ημέρα πριν τη συνάντηση του προέδρου του κόμματος με τον...


 πρωθυπουργό. Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής του κόμματος, Ευρ. Στυλιανίδης, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΝΕΤ πως «δεν υπάρχει καμία διαφωνία να στηρίζει κανείς μέτρα, με τα οποία συμφωνεί και αυτό θα το πράξουμε».

Ο Γ. Μιχελάκης επανέλαβε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν προτίθεται να πει "ναι" σε ένα λάθος που συνεχίζεται. Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θέλει να κρύψει την αναποτελεσματικότητά της πίσω από τη συναίνεση και διερωτήθηκε "που εμπόδισε την κυβέρνηση η έλλειψη συναίνεσης να προχωρήσει στο πρόγραμμά της και να κυβερνήσει".

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η Ν.Δ. έχει στηρίξει, όπου υπήρχαν, μέτρα που κινούνταν προς τη σωστή κατεύθυνση. "Δεν κάνουμε αντιπολίτευση όπως αυτή που έκανε το ΠΑΣΟΚ", είπε.

Γνωστοποίησε ότι ο βουλευτής του κόμματιος, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε την προηγούμενη εβδομάδα συνάντηση με τον εκτελούντα χρέη γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, Τζον Λίπσκι, ο οποίος φέρεται να έκανε λόγο για σοβαρές καθυστερήσεις στην προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Σύμφωνα με το εκπρόσωπο της Ν.Δ. διερωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση ξεκίνησε από τις περικοπές μισθών και συντάξεων και όχι από έκει.

Ο Γ. Μιχελάκης αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στην Πορτογαλία, την οποία χρησιμοποιούν ως παράδειγμα προς μίμηση και οι δανειστές μας ζητώντας συμφωνία των πολιτικών κομμάτων για τα νέα μέτρα. Υπσοτήριξε ότι το πορτογλικό Μνημόνιο είναι καλύτερο από το ελληνικό, περιλαμβάνει μέτρα στα οποία αναφέρθηκε και ο Αντ. Σαμαράς με το "Ζάππειο 2", καθώς και αναπτυξιακές πολιτικές και αποδεικνύει "ότι η Πορτογαλία έκανε σκληρές διαπραγματεύσεις και δεν παραδόθηκε αμαχητί".

Απέρριψε το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο, λέγοντας ότι η μονιμότητα είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη.

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση του Θοδ. Πάγκαλου υπέρ της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος από 180 βουλευτές, έκανε λόγο για κυβερνητικό αλαλούμ.

Στυλιανίδης: Δεν δίνουμε εν λευκώ εξουσιοδότηση

Λίγο νωρίτερα, ο βουλευτής της Ν.Δ. Ευριπίδης Στυλαινίδης δήλωσε στη ΝΕΤ ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να δώσει εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση, αλλά θα στηρίξει τις πολιτικές με τις οποίες συμφωνεί.

Επεσήμανε ότι πρέπει να βρεθεί το "σωστό μείγμα", ώστε να υπάρξει ισορροπία ανάμεσα στην προάσπιση την κοινωνικής συνοχή και την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και την ικανοποίηση των δανειστών. Εκτίμησε ότι η αντιπολίτευση βοήθησε να μπει φρένο στις επιθυμίες των δανειστών. "Αρνούμενη να ψηφίσει δανειακές συμβάσεις και το μνημόνιο, ουσιαστικά εμπόδισε την εκχώρηση εθνικής αρμοδιότητας στα διεθνή κέντρα. Δεν θα υπογράψουμε εκ των υστέρων τη νομιμοποίηση της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας, όπως την είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός", πρόσθεσε

enet.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!