tromaktiko: Μιχ. Μπεκίρης: Δεν αποδίδουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της επαιτείας

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Μιχ. Μπεκίρης: Δεν αποδίδουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της επαιτείας



«Το φαινόμενο της επαιτείας αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο ενώ το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοινώνει συνεχώς μέτρα τα οποία όμως δεν αποδίδουν.» Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης.
Στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού ελέγχου ο Αχαιός πολιτικός επεσήμανε την...
 επαιτεία ως αποτέλεσμα και έκφραση καταστάσεων, π.χ. ανεργίας, φτώχειας κ.ο.κ., που φέρνουν διάφορα άτομα σε κατάσταση απελπισίας, αλλά και μια εξαιρετικά κερδοφόρος δραστηριότητα από ένα διεφθαρμένου επιχειρηματικό κύκλωμα που εκμεταλλεύεται παιδιά.

Στα πλαίσια αυτά ζητούσε από τον αρμόδιο Υπουργό να αναφέρει με ποια μέτρα σχεδιάζει να αντιμετωπίσει άμεσα το κοινωνικό αυτό πρόβλημα..

Το πλήρες κείμενο της απάντησης έχει ως εξής:

«Σε απάντηση της ανωτέρω ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Μ. Μπεκίρης, σας γνωρίζουμε ότι, για την αντιμετώπιση της επαιτείας,την προστασία των ανηλίκων, καθώς και την καταπολέμηση των κυκλωμάτων εκμετάλλευσης ανθρώπων, ενημερώθηκε η Εθνική Αντιπροσωπεία με τα 7017/4/12378 από 39-01-2011 και 7017/4/12985 από 12-04-2011 έγγραφα μας, σε απάντηση της 8331/28-12-2010 ερώτησης και 4714/04-04-2011 αναφοράς, που κατέθεσε ο ανωτέρω Βουλευτής, αντίστοιχα.

Πέραν των ανωτέρω, και των συνεχών και ουσιαστικών ελέγχων με πεζές και εποχούμενες αστυνομικές περιπολίες, στα σημεία-περιοχές, όπου το φαινόμενο της επαιτείας εμφανίζεται συχνότερα (φωτεινούς σηματοδότες, πλατείες, διασταυρώσεις, εμπορικά κέντρα, προαύλια ιερών ναών, κ.λπ.), οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, μεταξύ των οποίων και αυτές της Πάτρας, συγκροτούν ειδικές ομάδες ελέγχου που διενεργούν στοχευμένες εξορμήσεις για την αντιμετώπιση του εν λόγω φαινομένου.

Παράλληλα, έχουν δοθεί εντολές και οδηγίες, προκειμένου η έρευνα, για τέτοιες υποθέσεις, να μην εξαντλείται σε επιδερμική και επιφανειακή εξέταση, αλλά να επεκτείνεται σε βάθος για την εξάρθρωση τυχόν κυκλωμάτων και τη σύλληψη των διακινητών εκμεταλλευτών ανήλικων παιδιών.»

thebest.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!