tromaktiko: Σχετικά με τη στρατιωτική θητεία

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Σχετικά με τη στρατιωτική θητεία



Εγώ που πήγα φαντάρος και μάλιστα στην ΕΛΔΥΚ έχω δικαίωμα να μιλάω;
Και μιλάω για δικές μου εμπειρίες και όχι άλλων. Με τι όρεξη κάποιος να υπηρετήσει την "μαμά" πατρίδα;

Το ρωτάω αυτό γιατί έβλεπα τους μόνιμους όταν ήταν να κάνουμε πορείες, βολές, νυχτερινή εκπαίδευση και οτιδήποτε άλλου είδους στρατιωτική εκπαίδευση ψάχνανε να βρουν οτιδήποτε δικαιολογίες για να μην πάρουν μέρος. Ακόμα και στο σημείο να προφασιστούν στραμπουλήγματα κλπ. Λες και αν γίνει πόλεμος όσοι είναι με στραμπουλιγμένα πόδια θα κάθονται στο σπιτάκι τους.

Επίσης αυτό που κατάλαβα ήταν ότι θέλανε όλοι οι μόνιμοι να πάνε στην Κύπρο γιατί τα λεφτά ήταν πολλά, και ο μισθός στην Ελλάδα και extra μισθός εκεί.

Όλοι τους και εδώ είμαι απόλυτος, έπαιρναν αφορολόγητες οικοσκευές όταν επέστρεφαν πίσω Ελλάδα. Όταν ήμουν στην ΕΛΔΥΚ η Κύπρος δεν ήταν στην ΕΕ οπότε ίσχυε το αφορολόγητο. Το λέω αυτό γιατί κάποιες φορές που χρειάστηκε να επιστρέψω στην Ελλάδα με C130 αντί να είναι το αεροπλάνο γεμάτο με φαντάρους/αξιωματικούς κλπ ήταν με τις οικοσκευές τους.

Επίσης οι αξιωματικοί του ΓΕΣ από Ελλάδα με τη δικαιολογία κατάθεσης στεφάνου ερχόντουσαν με δικά μας λεφτά και έκαναν τουρισμό (τους έβλεπα με τις οικογένειες τους) και περνούσαν και από το στρατόπεδο για 5λεπτά να αφήσουν το στεφάνι και εξαφανισμένοι μετά.

Τέλος από πότε η Κύπρος πάτριο έδαφος; Είναι ανεξάρτητο κράτος εδώ και πολλά χρόνια.

Το λέω αυτό γιατί σε μία περίπτωση που ήταν να έρθει ο Αρχηγός του ΓΕΣ μας είχαν μαζέψει και δώσει ερωτηματολόγιο με τις αντίστοιχες απαντήσεις που έπρεπε να ξέρουμε. Μία από αυτές ήταν ποιος ο λόγος ύπαρξης του στρατού; Ως απάντηση είχαν δώσει για την υπεράσπιση της πατρίδας. Έχοντας το θράσος ρώτησα από πότε η Κύπρος ένα ανεξάρτητο κράτος είναι η πατρίδα μου και η απάντηση που πήρα ήταν: Εσύ την ώρα που θα έρθει ο ΑΓΕΣ για την επιθεώρηση να είσαι στο γραφείο. Ποιος ξέρει, φοβήθηκαν ότι αν με ρωτούσε κάτι τέτοιο θα έπαιρνε και αντίστοιχη α! πάντηση.

Οποιαδήποτε άλλη απάντηση θα τη δεχόμουν για να δικαιολογήσουν την ύπαρξη Ελληνικού στρατού στην Κύπρο ή σε οποιοδήποτε άλλο κράτος, αλλά όχι να το ρίξουν στο φιλότιμο.

Και έχω πολλά ακόμα για τη γούνα των μονίμων τόσο όσων ήταν στην ΕΛΔΥΚ (όχι όλων αλλά μεγάλου ποσοστού) όσο και αρκετών στον Ελλαδικό χώρο.

Και το λέω αυτό τόσο από τους 14 μήνες που έκανα στην ΕΛΔΥΚ όσο και από την αντιμετώπιση των αξιωματικών στο πρόσωπό μου επιστρέφοντας από την ΕΛΔΥΚ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!