tromaktiko: Σχετικα με το Έξω απ΄την Ευρώπη, έξω απ΄το ευρώ. ΑΜΕΣΑ !

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Σχετικα με το Έξω απ΄την Ευρώπη, έξω απ΄το ευρώ. ΑΜΕΣΑ !



Ο καθε ασχετος γραφει και λεει οτι θελει και νομιζει οτι εχει βρει την μαγικη λυση για το χρεος της χωρας...
αφορά http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_5612.html
Εσυ που προτεινεις να φυγουμε απο το Ευρω και οτι μαλιστα δεν θα εχει και καμια επιπτωση γιατι ολοι θα συναλλασονται σε δραχμες εχεις μαυρα μεσανυχτα.
Κοιτα γυρω σου, εχεις δει κατι made in Greece? Απολυτως τιποτα. Με δραχμες υποτιμημενες κατα 50%, ξερεις ποσο θα αγοραζεις οτι εισαγεται (δηλαδη σχεδον τα παντα) το οποιο βεβαια τιμαται σε ευρω η δολλαρια?
Το χρεος που θα διπλασιαζει σε μια νυχτα;. Παρτε το χαμπαρι. Ευκολες και μαγικες λυσεις δεν υπαρχουν. Μια ειναι η λυση. Να δουλεψουμε.
Ειμαστε σε καθεστως χρεωκοπιας, αλλα δυστυχως με αυτα που ακουω η αυτοκαταστροφη δεν αργησει να ερθει και θα την εχουμε προξενησει η ιδιοι στην χωρα
Φιλικα
Αναγνωστης

-----------------

φιλοι μου οποιο νομισμα κ να εχουμε εγω ξερω οτι αμα δουλευεις εχεις μεροκαματο να ζεις.δυστυχώς σε αυτο το τοπο δεν θελει να δουλεψει κανενας!εδω ισχυει το "κλεβε να χεις...".αν δεν αλλαξουμε νοοτροποια δεν αλλαζει τιποτα προς το καλυτερο.ας δωσει η κυβερνηση το καλο παραδειγμα κ ας δωσει στο φως τους μισθους ολων των πολιτικων,διευθηντων κ.τ.λ κ ας μας πει τι μειωσεις τους εχει κανει!!!!!!α!!!οχι γιατι ετσι διωκουμε το πολιτικο κοσμο!! !!!!ο! ταν κλεινουμε σχολια,νοσοκομεια,εξαθλιωνουμε τους ηλικιωμενους απο την μια,κ απο την αλλη περνουμε το χρημα του λαου κ το παμε στην ελβετια,τοτε τι κανουμε?????ασς μου απαντηση καποιος!!!


Αναγνώστης

----------------

Προτείνεις να βγούμε από το ευρώ και να μην πληρώσουμε κανέναν δανειστή μας.

Μάλιστα.

Ας πούμε λοιπόν ότι η νέα δραχμή ξεκινάει με ισοτιμία 1 προς 1 με το ευρώ.

Και σε 6 μήνες πόσο νομίζεις ότι θα κοστίζει το πετρέλαιο, η βενζίνη, τα φάρμακα, τα ανταλλακτικά των αυτοκινήτων, τα ηλεκτρονικά είδη, κλπ?

Εγώ λέω ότι σε 6 μήνες η βενζίνη από 1.70 νέες δραχμές, θα κοστίζει 10 νέες δραχμές. Το ίδιο θα συμβεί στα φάρμακα, ανταλλακτικά ιατρικών μηχανημάτων, ανταλλακτικά πολεμικού υλικού. Και με τις συμβάσεις με εταιρείες για τα παραπάνω σε ευρώ τι θα κάνουμε? Αν τα μετατρέψουμε σε νέες δραχμές, πολύ απλά θα μας τα παρατήσουν να σκουριάσουν.

Τι θα κάνουμε τότε? Θα πάρουμε ένα πανάκριβο νέο δάνειο σε ευρώ (καλή τύχη) γιατί κανένας δεν θα μας πουλάει με το υποτιμημένο νόμισμα? Ή θα προσπαθήσουμε να γίνουμε η επόμενη Κούβα (χωρίς την παραγωγή της), με όσα αυτό σημαίνει για το επίπεδο διαβίωσής μας.

Και με το χρηματιστήριο και την ακίνητη περιουσία που θα έχει τιμή σε νέες δραχμές τι θα κάνουμε? Μήπως μία υποτίμηση 90% της νέας δραχμής θα κάνει απλά πιο εύκολο να αγοράσουν τα ξένα κεφάλαια ότι επιθυμούν από την Ελλάδα?

Αναγνώστης

-----------------
Πολύς κόσμος που γράφει σε αυτό το ιστολόγιο είναι κάτι περισσότερο απο ανίδεος. Σε απάντηση λοιπόν στον φίλο που γράφει http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_6978.html αυτό απλά τον ενημερώνω πως αν γίνει έξοδος από ευρό είναι για να μπορέσουμε να υπότιμήσουμε το νόμισμα μας, τη δραχμή γιατι δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε το ευρό. Η υποτίμηση αυτή υπολογίζετε στο 50% της τωρινής αξίας. Ομως τυγχάνει η πατρίδα μας να εισάγει ακόμα και βασικά είδη διατροφής! που ξαφνικά θα ανέβει η τιμή τους ανάλογα με την υποτίμιση. Αρα μιλάμε για πτώση στη αγοραστική ικανότητα των πολιτών τουλάχιστον 50% χωρίς να υπολογίζουμε την άυξηση από την τιμή των καυσίμων που διαπραγμαέυοντε σε δολάρια. Μιλάμε δηλαδή πως η μέση τάξη θα αφανιστεί! Δεν συζητάμε για τους οικονομικά αδύνατους . Γενικότερα μιλάμε για πολύ ροκ! Αυτό στο οποίο αναφέρεσε σχετικά με την ανταγωνιστηκότητα έχει να κάνει περισσότερο με το κόστος της εργασίας. Δηλαδή με άλλα λόγια μείωση των μισθών. Αυτό για να το κάνεις δεν χρειάζετε να βγεί απ! ό το ευρό. Θα ζητούσα ευγενικά λοιπόν ό ταν δεν γνωρίζετε κάτι σε βάθος να μην το γράφετε διότι κάντε ότι ακριβώς και οι ικανότατοι πολιτικοί μας. παραπλανείτε τον κόσμο. Και αυτό δεν είναι σωστό.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!