tromaktiko: Μπάτον: «Βελτιωμένη η ασφάλεια»

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Μπάτον: «Βελτιωμένη η ασφάλεια»



Ο Τζένσον Μπάτον τόνισε πως τα μονοθέσια είναι βελτιωμένα στο θέμα της ασφάλειας σε από το ατύχημα του Καρλ Βέντλιγκερ το 1994 κι ευχήθηκε να...
αναρρώσει σύντομα ο Σέρχιο Πέρεζ.

Στο ατύχημα του Σέρχιο Πέρεζ στάθηκε περισσότερο ο Τζένσον Μπάτον στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των κατατακτηρίων δοκιμών. Αρχικά αναφέρθηκε στους χρόνους του. «Γλιστρούσε πάρα πολύ, αλλά θέλαμε να βγούμε νωρίς για να πιέσουμε στον γύρο εξόδου. Αλλά δεν είχαμε καθόλου θερμοκρασία στα ελαστικά γιατί περιμέναμε στην έξοδο του πιτ λέιν για αρκετά λεπτά.
Δεν ήταν ό,τι καλύτερο, αλλά τουλάχιστον έκανα έναν καλό γύρο νωρίτερα στο Q3, πολύ καλύτερο από αυτούς στο Q2», ανέφερεο πιλότος της McLaren για να ευχηθεί να αναρρώσει σύντομα ο Μεξικανός. «Θα ήθελα να πω ότι είναι το πιο σημαντικό που μαθαίνουμε πως ο Σέρχιο μιλάει και είναι καλά. Νομίζω ότι ήμουν ο τελευταίος που βρέθηκα στη μπαριέρα στην έξοδο του τούνελ το 2003 και ξέρω πόσο πονάει.
Ελπίζω να είναι εντάξει, δεν είμαι σίγουρος ότι θα τρέξει αύριο, αλλά ελπίζω να γίνει σύντομα καλά». Τέλος, αναφέρθηκε και στο επίπεδο ασφάλειας στη Formula1. «Νομίζω ότι τα μονοθέσια έχουν βελτιωθεί δραματικά στο θέμα της ασφάλειας από το ατύχημα του Καρλ Βέντλιγκερ το 1994 και οι μπαριέρες έχουν πάει πιο πίσω μετά το δικό μου ατύχημα. Αλλά υπάρχουν κάποιοι τομείς και αυτό το σημείο είναι το κυριότερο, που θέλουμε να είμαστε πιο ασφαλείς για να ερχόμαστε εδώ και να απολαμβάνουμε τον αγώνα.
Είναι μια δύσκολη στροφή και είναι δύσκολο να ξέρεις ποια είναι η λύση, αλλά νομίζω ότι χρειάζεται να κοιτάξουμε καλύτερα στο τι μπορούμε να κάνουμε με την έξοδο εκεί. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι επικίνδυνος, αλλά πάντα υπάρχουν περισσότερα που μπορούμε να κάνουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να αλλάζουμε, να καθίσουμε κάτω και να βελτιωθούμε για το μέλλον».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!