tromaktiko: ΝΔ: Λείπει η ενδοκυβερνητική συνεννόηση, όχι η συναίνεση

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΝΔ: Λείπει η ενδοκυβερνητική συνεννόηση, όχι η συναίνεση



Την έλλειψη ενδοκυβερνητικής συνεννόησης και όχι διακομματικής συναίνεσης ανέδειξε ως μείζον ζήτημα ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αναφέροντας πως «άλλα λέει ο ένας άλλα ο άλλος, υπάρχει αναποτελεσματικότητα στις δράσεις».
Ο Γ. Μιχελάκης μίλησε για προτάσεις νόμου που κατέθεσε η Ν.Δ. και είτε τις ιδιοποίησε, όπως υποστήριξε η κυβέρνηση, είτε τις...


 αγνόησε. Ανέφερε ως παράδειγμα πρόταση νόμου για την ανάπτυξη επιχειρηματικών πάρκων που είχε κατατεθεί τον Ιούλιο του 20120, η οποία απερρίφθη, ενώ "το ΠΑΣΟΚ στις 29 Απριλίου του 2011 κατέθεσε ουσιαστικά μια πιστή αντιγραφή της πρότασης της ΝΔ". Ανέφερε επίσης ότι δεν υπήρξε κυβερνητική τοποθέτηση επί πρότασης για τροποποιήσεις στο σχέδιο νόμου για την υιοθεσία.

Όσον αφορά στο θέμα που κυριαρχεί αυτές τις ημέρες στον δημόσιο διάλογο, στη συρρίκωνση του Δημοσίου, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι ο Αντ. Σαμαράς έχει προτείνει τριετές πάγωμα των προσλήψεων και στη συνέχεια μία πρόσληψη για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις, καθώς και θεσμοθέτηση της "μισθωτής εφεδρείας".

Παρών στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ήταν ο τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας έχει υποχωρήσει. "Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για λόγια. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι πράξεις" και δεσμεύτηκε για την εξειδίκευση των προτάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης

enet.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!