tromaktiko: Σε εξέλιξη το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Σε εξέλιξη το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας



Σε εξέλιξη το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας με συζήτηση τροπολογιών, εισηγήσεις, debates και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες.

Παρέχεται ενημέρωση και μέσω twitter με το hashtag #syndimsim από το account της Δημοκρατικής Συμμαχίας http://twitter.com/#!/dimsim_gr.

Διεξήχθησαν, για πρώτη φορά σε συνέδριο ελληνικού κόμματος, πάνω από 40 ηλεκτρονικές ψηφοφορίες σχετικά με θέματα που αφορούσαν στο καταστατικό και τις προγραμματικές θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Μεταξύ αυτών:
Με ψηφοφορία των συνέδρων η Δημοκρατική Συμμαχία θα ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Φιλελεύθερο κόμμα κατόπιν εισήγησης της Προέδρου και της Διοικούσας Επιτροπής.
Υπερψηφίστηκε η πρόταση της Διοικούσας Επιτροπής για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από το λαό.
Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τον καθορισμό του αριθμού μελών της Κεντρικής Επιτροπής στα 200 άτομα.
Υπερψηφίστηκε η τροπολογία η οποία αφορούσε στο δικαίωμα της Νεολαίας του κινήματος να επιλέξει την ίδρυση φοιτητικής και σπουδαστικής παράταξης.
Υπερψηφίστηκε η τροπολογία που αφορούσε την κατάργηση της ποσόστωσης στην εκλογή γυναικών στα όργανα του κινήματος.

Μίλησαν επίσης οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας, X. Μαρκογιανάκης, Λ. Αυγενάκης, Κ. Κιλτίδης, Γ. Κοντογιάννης και ο ευρωβουλευτής Θ. Σκυλακάκης. Σύντομα οι ομιλίες τους στην ιστοσελίδα του κινήματος.

Από τις στιγμές που ξεχώρισαν:
Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης από το βήμα του συνεδρίου ανακοίνωσε τη προσχώρησή του στην Δημοκρατική Συμμαχία.

Ο γερμανός ευρωβουλευτής ελληνικής καταγωγής του γερμανικού φιλελεύθερου κόμματος FDP Γ. Χατζημαρκάκης δήλωσε μέλος του κινήματος και εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τον τρόπο διεξαγωγής του συνεδρίου. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι σε κανένα γερμανικό κόμμα δεν έχει δει να λαμβάνονται οι αποφάσεις με τόσο καινοτόμες τεχνολογικά σύγχρονες διαδικασίες.

Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου ολοκληρώθηκε με τοποθετήσεις των συνέδρων.
Σήμερα Κυριακή θα μιλήσει η πρόεδρος του κινήματος περίπου στις 12 το μεσημέρι.
Δεν έχετε εγκατεστημένο τον Adobe Flash Player. Κατεβάστε τον από εδώ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!