tromaktiko: Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ



Νεα σταση εργασιας στις 17 Μαιου 12-4 μ.μ.
και καταληψη των κεντρικων γραφειων της εταιριας.
Συναντηση τωρα με τον κ. Ρεππα.


Οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την υποχρεωτική μετάταξη και καρατόμηση των 170 συναδέλφων μας.

Η επιλογή του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να επιμείνει στην υποχρεωτική μετάταξη των συγκεκριμένων εργαζομένων, οι οποίοι έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους για 33 και 34 ο καθένας χρόνια στην εταιρεία, είναι ουσιαστικά πράξη εκδίκησης. Η αδιαλλαξία του Υπουργείου, αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται για μετατάξεις αλλά για διώξεις και στοχοποίηση των εν λόγω συναδέλφων μας.

Η στάση του Υπουργείου σηματοδοτεί τον απόλυτο παραλογισμό στο χώρο των ΗΣΑΠ, αδιαφορεί για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει για το υπόλοιπο της ζωής των 170 εργαζομένων η υποχρεωτική μετάταξη, λόγω και του ειδικού συνταξιοδοτικού καθεστώτος που διέπει τους εργαζόμενους των ΗΣΑΠ.

Τα Σωματεία Εργαζομένων ΗΣΑΠ υπογραμμίζουν την κατηγορηματική τους αντίθεση στις υποχρεωτικές μετατάξεις- διώξεις των 170 εργαζομένων, την στιγμή μάλιστα που ο προβλεπόμενος αριθμός των 1.440 μετατάξεων από όλες τις αστικές συγκοινωνίες, υπερκαλύφθηκε με εθελοντικές μετατάξεις και συνταξιοδοτήσεις .

Οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ αποφασίσαμε τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη και προχωράμε σε ολοήμερη κατάληψη των κεντρικών γραφείων της Εταιρίας (Αθηνάς 67) από αύριο το πρωί 17 Μαΐου 2011 και στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα. Οι κινητοποιήσεις με κάθε μορφής αγώνα θα συνεχιστούν.

Παράλληλα ζητάμε άμεση συνάντηση με τον αρμόδιο για το θέμα υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ρέππα.


Οι Διοικήσεις
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!