tromaktiko: Το "λάθος" του Κόκκαλη που αφήνει τον Μαρινάκη μόνο του στα έξοδα!

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Το "λάθος" του Κόκκαλη που αφήνει τον Μαρινάκη μόνο του στα έξοδα!



Mπορεί ο Ολυμπιακός να ετοιμάζεται για δαπανηρές μεταγραφές, με βάσει τα δεδομένα των χαλεπών καιρών, μπορεί ο Βαγγέλης να...
Μαρινακης να μην "λυπάται το χρήμα" όταν πρόκειται για τους "ερυθρόλευκους", η κατάσταση που επικρατεί με το "Καραϊσκάκης" μόνο ευχάριστη δεν του είναι.

Με το 50% να της Καραϊσκάκης Α.Ε. να ανήκει στους Κυριακίδη και Λαυρεντιάδη (κυρίως στον πρώτο) ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι "μόνος" στα έξοδα ενώ βλέπει τα έσοδα να μοιράζονται στα δύο!

Το θέμα αναδεικνύει στις σελίδες της η εφημερίδα "ΑΠΟΨΗ" το Σάββατο 21/5.

Το "λάθος" του Κόκκαλη

Καλοκαίρι του 2009 και ο Σωκράτης Κόκκαλης διαπραγματεύεται και τελικά συμφωνεί με το δίδυμο Λαυρεντιάδη-Κυριακίδη για την παραχώρηση του 50% της εκμετάλευσης του γηπέδου έναντι του ποσού των 25 εκατομυρρίων ευρώ. Στο τίμημα συμπεριλήφθηκε και η αγορά από τους δύο επιχειρηματίες του Sport TV μαζί με όλο το ηλεκτρονικό υλικό που υπήρχε σε αυτό.

Λαυρεντιάδης και Κυριακίδης δεν έκαναν τα βήματα που περίμενε ο Σωκράτης Κόκκαλης στην συνέχεια. Αντί γαι ενασχόληση με την ΠΑΕ οι δύο άνδρες προτίμησαν να κάνουν ένα δυναμικό μπάσιμο στα ΜΜΕ και τα πράγματα έμειναν στην συμφωνία για την "Καραϊσκάκης Α.Ε".

Από την στοργή στην..οργή και την ολική ρήξη

Καλοκαίρι του 2010 και ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναλαμβάνει το "τιμόνι" του Ολυμπιακού. Η σχέση του με τον Κυριακίδη ήταν άριστη και στόχος του εφοπλιστή ήταν η εξαγορά του 50% του γηπέδου από τον επιχειρηματία. Μέσα στην χρονιά όμως τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Η κόντρα με Sport TV ήρθε να τα γκρεμίσει όλα. Αφορμή για την ολική ρήξη; Το σχόλιο του Χάρη Ξύδη για τον τρόπο που απέφυγε να απντήσει ο Μαρνάκης ε ερώτηση συναδέλφου για τις περιβόητες κασέτες του Αχιλλέα Μπέου. Από πλευράς Μαρινάκη-Ολυμπιακού ζητήθηκε η απομάκρυνση του κ. Ξύδη από το κανάλι. Κάτι που δεν έγινε και πλέον το πρώην..."ερυθρόλευκο" κανάλι μένει...μόνο και ανεξάρτητο.

Ακολούθησαν απολύσεις δημοσιογράφων, αλλά και τεχνικών με έτη προσφοράς στο κανάλι και ειδικευμένων στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού.

Τα κέρδη τα έχει το δίδυμο Κυριακίδη-Λαυρεντιάδη!

Όλα τα παραπάνω έχουν αφήσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη μόνο του για τα επόμενα...42 χρόνια στα έξοδα του Ολυμπιακού, μετα έσοδα να μοιράζονται στη μέση!

Οι δύο πλευρές κατέχουν από 45% με τον Ερασιτέχνη να έχει βάσει νόμου το υπόλοιπο 10% στην κατοχή του. Μάλιστα το 2019 το ποσοστό τους θα μικρίνει καθώς θα μπει στην μέση και η σύμβαση με την ΓΓΑ πουν θα έχει να παίρνει το 15% των κερδών βάσει συμφωνία του 2003!

Στα κέρδη συμπεριλαμβάνονται τόσο τα εισιτήρια των αγώνων όσο και η εκμετάλλευση από τα V.I.P, των μεγάλων εστιατορίων που υπάρχουν στο Φαληρικό γήπεδο, μέχρι το τελευταίο μαγαζί που βρίσκεται σε αυτό.

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα μένουν στον Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος όμως έχει να πληρώνει συμβόλαια, μεταγραφές, πρόστιμα και ό,τι μπορεί να έχει ως έξοδο μία ΠΑΕ. Αντιθέτως ο Κυριακίδης το μόνο που κάνει είναι απολαμβάνει τα κέρδη από μία επένδυση που του χάρισε με 25 εκατ. ευρώ το 50% ενός γηπέδου που κόστισε 60 εκατομμύρια ευρώ το 2003!






















http://www.balla.gr/?v=2&dbt=1&aid=38191
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!