tromaktiko: Καλημέρα σας Έλληνες ή μήπως να πω Πολίτες του Κόσμου;

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Καλημέρα σας Έλληνες ή μήπως να πω Πολίτες του Κόσμου;



Θα ήθελα να αναφερθώ στις εκδηλώσεις του κόσμου στις πλατείες ανά την Ελλάδα (ακόμα έτσι λέγεται όσο έχει σύνορα), και πως τις αντιλαμβάνομαι εγώ. Ενας άντρας 38 ετών άνεργος που μετά από 20 χρόνια ανεξαρτησίας κατέληξα επί κυβέρνησης Παπανδρέου (με τόσες που μεσολάβησαν σε κάποια θα την πάταγα) να μένω με την μητέρα μου, τον επίσης άνεργο αδερφό μου ετών 31 και να ζούμε με την σύνταξη χηρείας των 670?!!!!!!

Την πρώτη ημέρα ανακοίνωσης για «εξέγερση» από το πρωσοποβιβλίο ενθουσιάστηκα, άρχισα να το αναρτώ συνέχεια στην προσωπική μου σελίδα, προσκάλεσα φίλους μου να συμμετέχουν και έτρεξα με λαχτάρα την Τετάρτη να δω πόσοι θα είμαστε!!!!

Φτάνοντας στην Πλατεία στο κέντρο της Πάτρας συνάντησα αρκετό κόσμο και παλιούς φίλους. Αντί να μιλάμε για το αν έχουμε κάνει οικογένειες λέγαμε πως?????? υποθήκευσαν το μέλλον μας η γενιά του Πολυτεχνείου και τα μαύρα χρόνια που θα επακολουθήσουν. Μια συνάθροιση μεγαλειώδης θα έλεγα (περίπου 6000 άτομα), διαφόρων ηλικιών και εντελώς αχρωμάτιστοι από σημαιούλες πλαστικές των κομμάτων!!! Παράλληλα όμως με την απουσία των κομματικών σημαιών, έλειπε παντελώς και η Ελληνική σημαία, δεν ακούστηκε ποτέ ο Εθνικός μας Ύμνος και γενικά η διάθεση του κόσμου ήταν από υποτονική έως «χαβαλετζίδικη». Επίσης, εκείνη την πρώτη ημέρα δεν ακούστηκε καν σύνθημα, μοναδική παραφωνία στην απόλυτη σιωπή κάτι παρέες των 10-15 ατόμων τραγούδαγαν ξάπλα στο γρασίδι Νικόλα Άσιμο πίνοντας μπύρες και φλερτάροντας μεταξύ τους. Με λίγα λόγια μια εκδοχή Woodstock !!!!
Γυρίζοντας το βράδυ σπίτι μπήκα στα blogs να ενημερωθώ για τις αντίστοιχες συγκεντρώσεις στις υπόλοιπες πόλεις. Το ίδιο σκηνικό και εκεί με μοναδική εξαίρεση την Αθήνα, η οποία έσφυζε από παλμό, Ελληνικές σημαίες, και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου (εκεί βοηθάει όμως και η εικόνα του κτηρίου της Βουλής).
Από την επόμενη ημέρα άρχισε ο κατακλυσμός καταγγελιών για το πόσο «αθώες» και ακηδεμόνευτες είναι οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις. Έλαβα ένα e-mail σχετικά με τον εμπνευστή της κίνησης των αγανακτισμένων ( Έσελ ) εμπλουτισμένη με στοιχεία όπως π.χ. πως εξαφανίστηκαν οι γνωστοί-άγνωστοι, τις κομματικές ταυτότητες των κατά πόλεων admin , και το τραγικότερο όλων την αφαίρεση της Ελληνικής σημαίας με επεξεργασία photoshop από το κτήριο της Βουλής και τον Λευκό Πύργο που υπήρχαν στις σελίδες των αγανακτισμένων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!!!

Ξεκινώντας λοιπόν να ρωτάω στις σελίδες αυτές για τον λόγο αφαίρεσης της σημαίας η μοναδική πειστική απάντηση που πήρα ήταν πως είμαι ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΩ ΣΕ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑ!!!! Στην συνέχεια αφού τους στόλισα κανονικά επέστρεψα στην σελίδα των Πατρών ..πρότεινα να καλέσουν τον κόσμο να συμμετέχει με την Ελληνική σημαία .. Η απάντηση ήταν πως η Ελληνική σημαία προκαλεί και αυτός ο αγώνας έχει να κάνει με τον άνθρωπο και όχι με τον Έλληνα!!! Εκεί αποφάσισα πως δεν είναι δικός μου αγώνας!!! Εκεί αποφάσισα πως για άλλη μια φορά ο αυθόρμητος αγώνας των πολλών έχει καπελωθεί από τους λίγους με συγκεκριμένους στόχους που δεν αφορούν την καλυτέρευση της ζωή μας!!! Διάβασα και τους πρώτους 83 ομιλητές από τα πρακτικά της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ και το γλυκό έδεσε!!!

Η χτεσινή ημέρα από προσέλευση κόσμου ήταν η χειρότερη. Το όλο πράγμα έδειξε να ξεφουσκώνει, κάτι ο καιρός, κάτι όσοι ενοχλήθηκαν με το σκηνικό ανθελληνισμού, κάτι οι διωγμοί σε συνδικαλιστές, κάτι η έλλειψη παλμού, κάτι το σκηνικό μιας απέραντης μπυραρίας, κάτι οι παιδαριώδεις προτάσεις για αντίσκηνα, ψησταριές, ταπεράκια με φαγητό για τους διαδηλωτές, οργάνωση ιατρικής ομάδας και τέλος η επίθεση των Ισπανών αστυνομικών στους διαδηλωτές!!!

Η μοναδική ελπίδα να διασωθεί αυτό το σκηνικό και να τρομάξει πραγματικά το «κράτος» είναι να του δοθεί ταυτότητα ,υπό τη σκέπη της Ελληνικής σημαίας η Ελλάδα πρέπει να χωριστεί σε ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ και ΠΡΟΔΟΤΕΣ..σε ΠΟΛΙΤΕΣ και ΕΞΟΥΣΙΑ!!!

Ειλικρινά είναι πολύ άδικο αυτή η ευκαιρία να πάει χαμένη, να μην καταφέρουμε καν να διεκδικήσουμε δημοψήφισμα για όσα σοβαρά μας απασχολούν, να μην καταλογιστούν ευθύνες σε αυτούς που μας έφτασαν εδώ,να μην παρθεί η γενικευμένη απόφαση για παύση πληρωμών προς το κράτος που είναι το μόνο που θα τους πονέσει πραγματικά και δεν αντιμετωπίζεται με ΜΑΤ και φυλακές!!!

Με εκτίμηση σε όσους άφησαν τους καναπέδες τους να διαμαρτυρηθούν!!!
Με απέχθεια σε όσους εκμεταλλεύτηκαν την αγανάκτηση του κόσμου για σκοτεινούς σκοπούς!!!

ΜΕ ΛΕΝΕ ΑΛΕΞΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!