tromaktiko: Βίαιη διάλυση καθιστικής διαμαρτυρίας στην Ταΐζ της Υεμένης -Τέσσερις νεκροί

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Βίαιη διάλυση καθιστικής διαμαρτυρίας στην Ταΐζ της Υεμένης -Τέσσερις νεκροί



Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίσθηκαν όταν οι δυνάμεις του προέδρου της Υεμένης Αλι Αμπντάλα Σάλεχ επιτέθηκαν και... διέλυσαν με τη βία αργά χθες τη νύχτα καθιστική διαμαρτυρία που πραγματοποιείται εδώ και τέσσερις μήνες στην πόλη Ταΐζ, νοτίως της Σαναά, ανακοίνωσαν νοσοκομειακές πηγές.

Αρματα μάχης άνοιξαν πυρ στην Πλατεία της Ελευθερίας όπου διαδηλωτές έχουν κατασκηνώσει από τον Ιανουάριο ζητώντας την αποπομπή του προέδρου Σάλεχ από την εξουσία.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι στρατιώτες έβαλαν φωτιά σε σκηνές διαδηλωτών και συνέλαβαν εκατοντάδες που προσπάθησαν να εγκαταλείψουν την πλατεία.
Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, οι αρχές συνέλαβαν και 37 τραυματίες στο υπαίθριο νοσοκομείο που είχαν στήσει διαδηλωτές στην πλατεία.

Εξάλλου, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας, τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν, πιθανότατα σε ενέδρα, μεταβαίνοντας στην πόλη Ζανζιμπάρ, που ελέγχεται εδώ και μερικές ημέρες από την αλ Κάιντα.
Εκατοντάδες ένοπλοι της αλ Κάιντα συγκρούονται από το Σαββατοκύριακο με κυβερνητικά στρατεύματα, τα οποία προσπαθούν να ανακτήσουν τον έλεγχο της πόλης.
Δεν είναι γνωστό ποιος ευθύνεται για την ενέδρα αυτή.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!