tromaktiko: Εσύ που λες τον άλλον ρατσιστή... Ξέρεις τι σημαίνει

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Εσύ που λες τον άλλον ρατσιστή... Ξέρεις τι σημαίνει



Ρατσισμός: κοινωνική ή πολιτική πρακτική διακρίσεων που βασίζεται στο δόγμα της ανωτερότητας μιας φυλής... εθνικής ή κοινωνικής ομάδας και στην καλλιεργημένη αντίληψη των μελών της ότι οφείλουν να περιφρουρήσουν την αμιγή σύσταση, την καθαρότητα της ομάδας τους, καθώς και τον κυριαρχικό τους ρόλο έναντι των υπολοίπων φυλετικών, εθνικών, κοινωνικών κλπ ομάδων, που θεωρούνται από αυτά κατώτερες.
Ξεκίνησα με την ετυμολογία της λέξης ρατσισμός διότι όλοι όσοι την χρησιμοποιούν μάλλον δεν γνωρίζουν το νόημα της.
Κάποιοι γράφουν από τα βόρεια προάστια και δεν έχουν ιδέα τι γίνεται όταν οι δρόμοι της Αθήνας κατακλύζονται από άγνωστους με άγνωστες προθέσεις. Δεν έχουν ιδέα τι περνάνε όσοι εξακολουθούν και επιμένουν να κατοικούν στα πατρικά τους στο κέντρο της Αθήνας.
Με μεγάλη ευκολία όλοι αυτοί οι επικριτές των βορείων προαστίων χαρακτηρίζουν τους κατοίκους του κέντρου ως ρατσιστές, καθώς και όσους αντιλαμβάνονται το δράμα που περνούν, αλλά και την ατυχία να ζουν στην Αθήνα στην Ελλάδα που οι υπάρχουν Έλληνες που ενδιαφέρονται περισσότερο για τον άγνωστο μετανάστη από ότι για τον «ρατσιστή» πατριώτη του.
Με αυτό το δικαίωμα σας χαρακτηρίζω ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, γιατί εκτός από ότι δεν βλέπετε την αδικία, δεν σκέπτεστε πέρα από την ψευδό-ευαισθησία σας, δεν είσαστε ικανοί να υποστηρίξετε την χώρα σας. Το κέντρο της Αθήνας έχει γίνει Κοσσυφοπέδιο, οι κάτοικοι των παραμεθόριων περιοχών της χώρας αισθάνονται πιο ασφαλείς από τους κατοίκους του κέντρου, και αναρωτιέστε γιατί σας χαρακτηρίζουμε Ανθέλληνες?
Δηλαδή πρέπει να γίνετε θύμα για πάρετε χαμπάρι ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει?
Επικρίνετε χωρίς να έχετε την παραμικρή ιδέα όχι για τώρα που το βλέπετε, αλλά για το αύριο που έρχεται, εξάλλου αυτό που συμβαίνει σήμερα πριν από αρκετά χρόνια υπήρχαν διάφοροι «γραφικοί» και «ρατσιστές» που το φοβόντουσαν και το δήλωναν, αλλά πέρα από τις ταμπέλες και τα κουδούνια που τους κρέμαγαν οι «προοδευτικοί» πολίτες του κόσμου, η γνώμη τους και οι απόψεις τους έπεφταν στο κενό.
Και ρωτώ,
Ποιος είναι ρατσιστής, αυτός που θέλει να ζει αρμονικά και χωρίς να φόβο?
Αυτός που δεν θέλει να μετακομίσει γιατί μπορεί να μην έχει την δυνατότητα ή για άλλους λόγους και θέλει να ζήσει σαν άνθρωπος στην περιοχή του?
Αυτά ορίζουν διάθεση ανωτερότητας μήπως?
Έχουν να κάνουν με κανένα άγχος μην αλλοιωθεί η σύσταση του έθνους?
Τα θέλει για να έχει κυρίαρχο ρόλο απέναντι στους άλλους?
Κόψτε τις αηδίες, κανένας Έλληνας δεν είναι εχθρικός απέναντι σε κανέναν λαό, ούτε θέλει να αφανίσει κανένα έθνος. Όταν πολέμησε το έκανε για υπερασπίσει την χώρα του και την οικογένεια του, για να εξασφαλίσει ελευθερία για τα παιδιά του.
Μετανάστες δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά στην χώρα μας, από την δεκαετία του 80 υπάρχουν, και ποτέ δεν πείραξε κανείς κανέναν, αλλά και κρούσματα σαν αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν.
Τι θέλετε λοιπόν, να κατεβάσουμε τα σώβρακα?
Είπαμε να κάνουμε υπομονή, είπαμε να δώσουμε χώρο στους ξένους, αλλά να φτάσουμε στο σημείο να παζαρεύουμε την ελευθερία μας και τα δικαιώματα μας?
Γνωρίζετε ότι σε μια πορεία ειρηνικής διαμαρτυρίας κατοίκων του κέντρου, οι ξένοι τους χλεύαζαν και γελούσαν με αποκορύφωμα μια βαλκάνια που βγήκε στο μπαλκόνι και φώναζε «Να φύγετε εσείς ρε, τώρα μένουμε εμείς εδώ»!

Αν σας ικανοποιούν όλα αυτά τότε αναρωτηθείτε πόσο Έλληνες νιώθετε, όταν η ευαισθησία σας επικεντρώνεται και εξαντλείται στους κακόμοιρους τους μετανάστες.
Ίσως να ασχοληθείτε με τους κατοίκους του κέντρου όταν μεταναστεύσουν υποχρεωτικά κάποια στιγμή σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!