tromaktiko: Έλεος ποια με ορισμένους "πατριώτες" και την ανακύρηξη του τουρκικού προξενίου ως ιστορικό μνημείο

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Έλεος ποια με ορισμένους "πατριώτες" και την ανακύρηξη του τουρκικού προξενίου ως ιστορικό μνημείο



Πραγματικά έλεος με ορισμένους ελληναράδες ακροδεξιούς εθνικιστές κτλπ ...
έχουν αναγάγει την ανακύρηξη ενός κτιρίου ως ιστορικού διατηρητέου μνημείου σε θέμα ελληνοτουρκικού φανατισμού και διαφορών.

Το γεγονός οτι ένα κτίριο έχει ανακυρηχθεί διατηρητέο ή ιστορικό μνημείο δεν σημαίνει οτι αυτοί που το ανακύρηξαν ασκούν φιλοτουρκική ή όχι πολιτική ή δεν τιμούν την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Για να χαρακτηριστεί ένα κτίριο ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο πρέπει να φέρει στην πρόσωψή του όσο και στο εσωτερικό του συγκεκριμένα αρχιτεκτονικά χαρακτιριστικά όπως και να έχει ημερομηνία κατασκευής κοντά στο 1850 και παλαιότερα. Τα στοιχεία αυτά αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Στην ουσία το ιστορικό διατηρητέο μνημείο είναι σαν το απλό διατηρητέο κτίριο απλά εμπεριέχει περισσότερα διακοσμιτικά στοιχεία που το καθιστούν σαν έργο τέχνης, για αυτό και το βγάζει διατηρητέο το κράτος για να μην μπορεί να το γκρεμίσει όποιος το κατέχει και εκτός από αυτό να το συντηρεί κιόλας.

Το γεγονός οτι εκεί γεννήθηκε ο κεμάλ ατατούρκ ή το έδωσε το κράτος στην τουρκία για να χρησιμοποιηθεί ως τουρκικό προξενίο ελάχιστη σχέση και σημασία έχει ως προς την ανακύρηξή του ως ιστορικό μνημείο. Ποιοί έκτισαν το κτίριο αυτό και πότε το έκτισαν ? Είτε τούρκοι το έκαναν είτε Έλληνες το έκαναν δεν αίρεται η ιστορικότητα και η διατηρησιμότητά του σύμφωνα με τον νόμο.

Αφορά http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_3432.html

Επίσης μετά γράφεις αγαπητέ οτι η Τουρκία έχει εγκαταλελειμένα τα ελληνικά μνημεία τις εκκλησίες κτλπ. Και εγώ ρωτάω που το ξέρεις ? Έψαξες αν υπάρχει τουρκικός νόμος περί διατηρισιμότητας μνημείων και κτιρίων ? Και ξέρεις στο ρωτάω αυτό γιατί και στην Αθήνα έχουμε ένα σορό διατηρητέα και ιστορικά μνημεία τα οποία ρημάζουν επειδή το κράτος τα ανακήρηξε διατηρητέα χωρίς να ρωτήσει τους ιδιοκτήτες αν έχουν τα χρήματα να τα συντηρούν και να πληρώνουν και από πάνω ένα σορό φόρους ακινήτων (ΦΜΑΠ,ΕΤΑΚ,ΤΑΠ κτλπ), οπότε οι περισσότεροι είτε τα εγκαταλείπουν είτε τα νοικιάζουν σε ένα σορό μετανάστες καθώς τα κτίρια αυτά είναι πρακτικά εκτός αγοράς. Θέλω να πώ λοιπόν μπας και συμβαίνει το ίδιο πράγμα και στην Τουρκία με κτίρια που ίσως είναι ελληνικά ? Το πατριαρχείο έχει χρήματα άραγε για να συντηρεί όλη την ακίνητη περιουσία του ή μήπως δεν έχει και ρημάζει και αυτή εκεί ?

Όσο για το τελευταίο που είπες για το άγαλμα του Καραμανλή που το μπλόκαρε ο υπουργός πολιτισμού και μετά λές οτι η κυβέρνηση έχει άλλη άποψη πλέον για τον πολιτισμό, για να βγάλεις λάδι την Ν.Δ κτλπ τότε με έστειλες πραγματικά. Όχι μόνο πολύ καλά έπραξε και σταμάτησε την ανέγερση αγάλματος του Καραμανλή αλλά ούτε Παπανδρέυδες θέλουμε σε άγαλμα ούτε τίποτα. Αγάλματα στους προδότες θα φτιάξουμε τώρα ?

Λοιπόν αφήστε τώρα τις εθνικιστικές κορώνες και την δήθεν φιλοτουρκική πολιτική της κυβέρνησης και κατεβείτε στο σύνταγμα μπας και δούμε άσπρη μέρα σε αυτή την χώρα.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!