tromaktiko: Απάντηση στο: ''Για τους φιλόζωους...''

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Απάντηση στο: ''Για τους φιλόζωους...''



Αναγνώστη, στο μήνυμα http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_7413.html
Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική σας. Εμείς οι φιλόζωοι δεν είμαστε φιλάνθρωποι και κοιτάμε τη βόλεψή μας...
 Εμείς που βοηθάμε τα ζώα κλωτσάμε τους άστεγους... Έχουμε βολευτεί σε αυτό.. Τι είδους λογική είναι αυτή; Και ναι θα βγουν πολλοί φιλόζωοι (φιλάνθρωποι) και θα σας απαντήσουν και θα έχουν δίκιο. Γιατί δεν μπορείτε να κρίνετε μια μάζα ανθρώπων χωρίς να ξέρετε τον καθένα. Ας απαντήσω όμως στα επιχειρήματά σας:
-Έχετε κουραστεί και θλίβεστε που κάνουμε τόσο θόρυβο για τα ζωάκια; Δηλαδή τι ακριβώς προτείνετε; Να τα αφήνουμε να πεθαίνουν στους δρόμους, άνθρωποι να τα σκοτώνουν και να μην τιμωρούνται; ( Γράψατε κάπου ότι: ‘’δεν λέω να μην τιμωρούνται.’’ Όμως την ίδια ώρα κατακρίνατε τους φιλόζωους που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ζώων λέγοντας ότι οι περισσότεροι φιλόζωοι δεν είναι φιλάνθρωποι).
-Επίσης λέτε ότι δεν κάνουμε τίποτα για τη χώρα και για τους συνανθρώπους μας. Δεν μπορώ να καταλάβω πως το ένα αναιρεί το άλλο. Δηλαδή αν είσαι φιλόζωος είσαι απάνθρωπος ταυτόχρονα; Τι αντιλήψεις είναι αυτές; Εσείς που είστε ''φιλόζωος'', μάλλον, από μακριά και αγαπημένοι, πως βοηθάτε την πατρίδα; Κάθεστε μπροστά από την τηλεόραση και μουρμουράτε για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης; Ή τα σπάτε με τους αναρχικούς; Μήπως δίνετε κάθε μήνα ποσό χρημάτων στους άστεγους ή για τα παιδιά στην Αφρική;
-Συνεχίζω.. Τρώμε με 10 πιρούνια τα ζωάκια. Και αυτό τι σημαίνει; Ότι αν δείτε ένα αδέσποτο χτυπημένο ή έναν άνθρωπο να κακοποιεί ένα ζωάκι θα πείτε '' Εγώ τρώω κρέας, οπότε ας μην το παίξω ψευτοφιλόζωος, δεν με νοιάζει''. Είναι παράλογο. Αν πάλι επιμένετε σε αυτό, υπάρχει μια πολύ ωραία λύση που λέγεται χορτοφαγία.
-Όσο για την γελοία φράση ‘’…κλωτσήσετε έναν άστεγο’’. Μα θα τρελαθούμε τελείως; Ποιος σας είπε ότι κλωτσάμε άστεγους; Ποιος σας είπε ότι είμαστε αδιάφοροι για την πατρίδα και τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα; Αυτό μου φαίνεται το πιο άστοχο επιχείρημά σας. Αυτός που αγαπάει τα ζώα έχει ευαισθησία μέσα του που τον ωθεί να βοηθάει τους συνανθρώπους του όσο μπορεί. Εγώ προσωπικά έχω βοηθήσει πάρα πολλά αδέσποτα όπως και πάρα πολλούς άστεγους.
- Ακόμη, εμείς καθόμαστε στον καναπέ μας, βρίσκουμε την εύκολη λύση, χαϊδεύουμε τις γάτες μας και αδιαφορούμε, όπως εσείς ισχυρίζεστε. Θέλετε να μου πεις ότι εσείς δεν μένετε σε σπίτι με εκατό τηλεοράσεις, δεν βγαίνετε να φάτε έξω, αλλά κλαίτε κάθε μέρα για τους άστεγους; Είμαι σίγουρη πως εσείς βλέποντας αδέσποτα βολεύεστε και λέτε ‘’ Εδώ άνθρωποι δεν έχουν να φαν, τα ζώα θα βοηθήσω’’; Μου θυμίζετε μία έρευνα που είχε γίνει σε κάποιο περιοδικό με τίτλο ‘’Θα βοηθούσατε ένα ζωάκι αν το βρίσκατε χτυπημένο από ένα αμάξι στο δρόμο ή θα βοηθούσατε έναν άστεγο;’’ Και όλοι σκέφτηκαν με τη δική σας λογική. Κανείς δεν σκέφτηκε ότι το ένα δεν έχει σχέση με το άλλο. Καμία απολύτως… Όταν συγκρίνουμε φιλανθρωπία με φιλοζωία είναι σαν να συγκρίνουμε ξηρά με θάλασσα.
Τελειώνοντας, θέλω να προσπαθήσω να αλλάξω τον τρόπο σκέψη σας, αν και μου φαίνεται αδύνατο. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν συμφωνώ με ακραίες συμπεριφορές όπως κομμωτήρια στα σκυλάκια ή ακριβά κολάρα κλπ αλλά το να βοηθήσεις ένα αδέσποτο που έχει ανάγκη, να καταδικάσεις κάποιον που του φέρθηκε απαίσια, αυτό ναι, είναι αληθινή φιλοζωία και δεν ακυρώνει τη φιλανθρωπία, αντιθέτως, την ενισχύει, ενισχύει την ευαισθησία των ανθρώπων προς όλα τα ζωντανά πλάσματα..και ανθρώπους..και ζώα.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!