tromaktiko: Επιστολή της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος προς την Υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Επιστολή της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος προς την Υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου



Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την ακριβή ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου για την νέα δομή και σύνθεση του νομικού καθεστώτος του...
Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Παναγία Σουμελά καθώς επίσης και τις οριστικές και τελικές προτάσεις σας για τον εκδημοκρατισμό του Κοινού των Ποντίων.

Έχουν περιέλθει σε γνώση μας πληροφορίες ότι για το θέμα αυτό ανοίγετε διάλογο και ζητάτε την γνώμη Ποντίων αιρετών της αυτοδιοίκησης και άλλων παραγόντων κατά το δοκούν. Σας ενημερώνουμε πάντως ότι πλείστοι εξ΄ αυτών εις ότι αφορά τα ζητήματα αυτά εκπροσωπούν ίσως τον εαυτό τους και μερικούς ακόμα και σε καμία περίπτωση δεν δύναται να αποτελέσουν αξιόπιστο κριτήριο για την ολοκλήρωση μιας συγκεκριμένης πρότασης. Εάν θέλετε να δώσετε δημοψηφισματικό χαρακτήρα στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιό σας για να έχετε πλήρη και αποκλειστική πολιτική κάλυψη για το τολμηρό αυτό σας βήμα (ήδη μας ζητήσατε και το πράξαμε να ενημερώσουμε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Πόντιους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ καθώς και τους αρχηγούς όλων των κομμάτων, οι οποίοι δεν δήλωσαν αρνητικοί στην αλλαγή του καθεστώτος) θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε με την τοποθέτηση καλπών σε όλες τις ποντιακές κοινότητες σε όλη την Ελλάδα καθώς και στις πρωτεύουσες νομών με έντονη την παρουσία του ποντιακού στοιχείου ούτως ώστε να λάβετε ακμαία και δυνατή την πολιτική εντολή από τους πολίτες να προχωρήσετε στο πάνδημο αυτό αίτημα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και της διαφάνειας στο Παλλάδιο των όπου γης Ποντίων διότι όπως φαίνεται δεν έχετε αποφασίσει ακόμη την οριστική ρήξη με τα βασιλικά και χουντικά διατάγματα του 1966 και 1973.

Εμείς σαν Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος θα πράξουμε το καθήκον μας σε αναμονή των δικών σας ενεργειών.

Υ.Γ.: Προς επίρρωση των άνω λεχθέντων σας επισυνάπτουμε τον κατάλογο των 397 των ενεργών σωματείων μελών μας σε όλη την Ελλάδα αριθμός ο οποίος καθημερινά διογκούται.


Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος Γεώργιος Παρχαρίδης, καθηγητής Καρδιολογίας
Ο Γενικός Γραμματέας  Γεωργιάδης Γιώργος, Δημοσιογραφος
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!