tromaktiko: Για τις σημαίες, μια άποψη διαφορετική

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Για τις σημαίες, μια άποψη διαφορετική



Ειμαι και εγω ενας απο αυτους τους ανθρωπους, που πιστευει οτι οι σημαιες, και η εθνικη περηφανεια χρησιμοποιουνταν και χρησιμοποιουνται απο τους ισχυρους για να ελεγχουν τα πλήθη.
Δεν ειναι ομως ενα μαγικο ραβδι που κανει τους ανθρωπους υπακουους στον ανθρωπο που το κουναει, μονο με την υπαρξη του. Υπαρχει ενας ολοκληρος μηχανισμος απο πισω που ξεκιναει απο το σχολειο, συνεχιζεται με το στρατο, και τα μεσα μαζικης ενημερωση φροντιζουν μετα για την δια βιου συνεχιση του. Κλασσικό παραδειγμα, το θράσος του Geoffry Papandreou, να μας λεει οτι για τα κοκκαλα των ηρωικων προγονων μας πρεπει να κανουμε τις θυσιες του μνημονιου.

Αυτη ειναι η ΑΠΟΨΗ μου, και πολλων αλλων. Αυτη η επανασταση-αγανάκτηση ομως, ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ σε εμενα, ουτε σε αυτους που σκεφτονται οπως εγω. Ανηκει σε ολους μας. Και το μεγαλυτερο ποσοστο απο ΕΜΑΣ (που ζουμε και υποφερουμε σε αυτο το τοπο) ΕΧΕΙ εθνικη περηφανεια, και εχει τη σημαια ως συμβολο που τον ενωνει με τους υπολοιπους.

Και αυτο το πραγμα, πρεπει να το ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ. Αν δεν μπορουμε να το σεβαστουμε, εχουμε αρχισει σιγα-σιγα να μετατρεπομαστε σε αυτο που πολεμαμε. Το τυφλο μισος. Δεν ειναι ολοι χρυσαυγιτες η υπερεθνικιστες οσοι φερουν μια σημαια. Και δεν ειναι και ολοι οι εθνικιστες κακκοι ανθρωποι στην τελικη.
Η ιστορια με τις ελληνικες σημαίες μπορει να αποδειχθει ΛΟΓΟΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ του κινηματος, και μπορει να γινει και προιον εκμεταλλευσης απο προβοκατορες.

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ. ΟΛΟΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ.
Να σωθουμε απο τα χερια των εγχωριων και ξενων αρπακτικων.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!