tromaktiko: Ο εξορκιστής Τουρέ!

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Ο εξορκιστής Τουρέ!



Τα 35 χρόνια χωρίς τίτλο ήταν πάρα πολλά! Η Σίτι στέφθηκε Κυπελλούχος Αγγλίας με τον Γιάγια Τουρέ να πετυχαίνει το...
μοναδικό γκολ στη νίκη επί της Στόουκ με 1-0 και να ξορκίζει την κατάρα!

Στον ημιτελικό με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ήταν ο άνθρωπος που έδωσε τη νίκη-πρόκριση επί της "μισητής" αντιπάλου της Σίτι. Στον τελικό του Γουέμπλεϊ, έγινε ο άνθρωπος που ξόρκισε την κατάρα των 35 ετών χωρίς τίτλο για τον σύλλογο. Ο Γιάγια Τουρέ, λοιπόν, ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη με 1-0 στους «πολίτες» επί της Στόουκ και πλέον η ομάδα του Μαντσίνι είναι από σήμερα η νέα Κυπελλούχος Αγγλίας, για πέμπτη φορά στην ιστορία της.
Η Σίτι ήταν αυτή που μπήκε αρκετά δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, εκμεταλλευόμενη το άγχος και την έλλειψη πείρας της Στόουκ. Οι «πολίτες» κυριάρχησαν και είχαν αρκετές καλές στιγμές μπροστά από την εστία του Σόρενσεν, όμως ο Δανός έκανε δύο εξαιρετικές αποκρούσεις στα σουτ των Τέβες στο 5' και Μπαλοτέλι στο 24'. Ενδιάμεσα, η βολίδα του Τουρέ είχε περάσει ελάχιστα άουτ ήταν φανερό όμως πως η ομάδα του Μαντσίνι ήταν σαφώς καλύτερη και είχε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να πετύχει το γκολ.
Αυτό θα μπορούσε να το καταφέρει στο 35', όταν και ο Σίλβα σπατάλησε την μεγαλύτερη ευκαιρία για την Μάντσεστερ. Ο Ισπανός βρέθηκε σε θέση βολής αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ και η μπάλα έφυγε άουτ.
Η Στόουκ κατάφερε να ξοδέψει ένα ημίχρονο χωρίς να απειλήσει καθόλου την Σίτι, ωστόσο κράτησε το μηδέν και στο δεύτερο μέρος βγήκε αποφασισμένη να φέρει το παιχνίδι πιο κοντά στην εστία του Χαρτ. Η ομάδα του Πούλις πίεσε αρκετά, ήταν ψυχωμένη και προσπάθησε να απειλήσει τον Άγγλο τερματοφύλακα, με τους «πολίτες» να παίζουν στο πρώτο τέταρτο με αντεπιθέσεις, όπως αυτή του Σίλβα στο 55' όταν και ο Ισπανός βρέθηκε απέναντι από τον Χαρτ, αλλά καθυστέρησε μέχρι να φέρει την μπάλα στο αριστερό. Η Στόουκ πατούσε καλύτερα και ήταν θέμα χρόνου να φτιάξει την πρώτη μεγάλη φάση. Αυτή ήρθε στο 62' όταν και ο Τζόουνς κέρδισε την μονομαχία με τον Λέσκοτ, βγήκε απέναντι από τον Χαρτ, αλλά ο γκολκίπερ της Σίτι απέκρουσε το τετ α τετ με τα πόδια.
Ο ενθουσιασμός της Στόουκ από την άνοδο της απόδοσης της και την ευκαιρία του Τζόουνς δεν κράτησε πολύ. Η εμπειρία της Σίτι «μίλησε» σε εκείνο το χρονικό σημείο, με τους «πολίτες» να παίρνουν ξανά την κατοχή και να φέρνουν το ματς στην εστία του Σόρενσεν. Στο 74', μετά από φάση διαρκείας, ο Γιάγια Τουρέ βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του δευτέρου μέρους για τους «πολίτες»! Το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους, παρότι η Σίτι βρήκε χώρους να απειλήσει και παρά την πίεση των τελευταίων λεπτών της Στόουκ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!