tromaktiko: «Ενωμένοι για τον τίτλο!»

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

«Ενωμένοι για τον τίτλο!»



Ο Βασίλης Σπανούλης επέστρεψε έπειτα από έναν μήνα στην αγωνιστική δράση και μιλάει στο gazzetta.gr για τον τραυματισμό του, την αξία του νταμπλ και την Εθνική ομάδα.

Πριν από το χθεσινό παιχνίδι με τον Άρη, η τελευταία φορά που τον είδαμε στο παρκέ ήταν πάλι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 16 Απριλίου, στη διάρκεια του ντέρμπι των «αιωνίων» αντιπάλων για την 25η αγωνιστική της κανονικής περιόδου, οπότε και είχε υποβληθεί σε πολλές ενέσεις για να μπορέσει να αγωνιστεί. Ο τραυματισμός που τον «χτύπησε» (σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών), θεωρείται πολύ ύπουλος και επικίνδυνος και προέρχεται από την καταπόνηση του οργανισμού από τις συνεχόμενες «γεμάτες» χρονιές.

Γι’ αυτό το λόγο –αν και θεωρητικά ήταν έτοιμος να βοηθήσει– ο Ντούσαν Ίβκοβιτς αποφάσισε να τον προφυλάξει στον τελικό του Κυπέλλου και αυτός είναι και ο λόγος της παραφιλολογίας που ανεπισήμως έχει ξεσπάσει τελευταία γύρω από τη συμμετοχή του ή όχι στην Εθνική ομάδα για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Ο λόγος για τον 28χρονο διεθνή Λαρισινό σούτινγκ γκαρντ, που απέναντι στους «κιτρινόμαυρους» έπαιξε 22 λεπτά πετυχαίνοντας 7 πόντους (3/7 σουτ) και μοιράζοντας 8 ασίστ και έδειξε ότι σταδιακά βρίσκει τα πατήματά του έτσι ώστε να είναι απολύτως έτοιμος στους τελικούς.

Αμέσως μετά το τέλος της πρώτης νίκης (95-63) επί των «κιτρινόμαυρων» για τα ημιτελικά των πλέι οφ, ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στο gazzetta.gr για την περιπέτεια της υγείας του, τον πρώτο τίτλο που πήρε με τον Ολυμπιακό, τη σημασία της κατάκτησης του νταμπλ, τις ατυχίες που «χτύπησαν» τους  «ερυθρόλευκους» και τη θέση του για το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με συμμετοχή του ή όχι στην Εθνική ομάδα.

«Ύπουλος τραυματισμός!»

«Η αλήθεια είναι ότι ταλαιπωρήθηκα πολύ όλο αυτό το διάστημα και πέρα από τις συνεχείς θεραπείες, χρειαζόμουν πολλή ξεκούραση για να μπορέσω να ξεπεράσω τις ενοχλήσεις. Αυτός ο τραυματισμός είναι πολύ ύπουλος και έπρεπε αλλά και πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός για να πάθω υποτροπή, η ζημιά γίνει μεγαλύτερη και χρειαστεί να μπω χειρουργείο... Ευτυχώς, τις τελευταίες μέρες αισθάνομαι καλύτερα στην προπόνηση και αυτός ήταν ο λόγος που ο προπονητής μου αποφάσισε να με χρησιμοποιήσει σήμερα (σ.σ. χθες). Νομίζω ότι τα παιχνίδια με τον Άρη θα με βοηθήσουν να βρω το ρυθμό μου και να είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στους τελικούς και να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τον μεγάλο της στόχο...» μας είπε αρχικά ο Κill-Bill πριν αναφερθεί στην σημασία της κατάκτησης του Κυπέλλου απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης πρώην ομάδα του...

«Να μάθουμε να κερδίζουμε!»

«Το Κύπελλο είναι πάντα ένας τίτλος γιατί μένει στην Ιστορία! Ωστόσο, θα ήταν σαν να κρυβόμουν πίσω από το δάχτυλό μου αν δεν διευκρίνιζα ότι αν δεν πάρουμε και το πρωτάθλημα, δεν θα έχουμε κάνει τίποτε. Η νίκη επί του Παναθηναϊκού μάς τόνωσε την αυτοπεποίθηση, έτσι ώστε να δουλέψουμε με μεγαλύτερη όρεξη και διάθεση αυτές τις μέρες και να προετοιμαστούμε κάτω από ιδανικές συνθήκες για τους τελικούς. Απέναντι στον Άρη βρήκαμε καλό ρυθμό σε άμυνα κι επίθεση, σουτάραμε με ψηλά ποσοστά ευστοχίας και κάναμε το πρώτο βήμα. Παρά τις ατυχίες που μας έχουν χτυπήσει με τον Ράσο (σ.σ. Νεστέροβιτς) και τον Βασιλόπουλο, είμαστε ενωμένοι και απόλυτα συγκεντρωμένοι για την κατάκτηση του πιο σημαντικού εγχώριου τίτλου. Κατακτώντας το νταμπλ, θα αποδείξουμε ότι μαθαίνουμε να κερδίζουμε τα μεγάλα ματς και μια τέτοια επιτυχία θα μας βοηθήσει στη συνέχεια και στην Ευρωλίγκα», υπερθεμάτισε ο V-Spa, ο οποίος δεν αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα της συμμετοχής του στην Εθνική ομάδα...

«Αν είμαι καλά, θα παίξω!»

«Όλοι γνωρίζουν πόσο αγαπάω την Εθνική ομάδα και πόσο ταγμένος είμαι στις υπηρεσίες της. Δεν καταλαβαίνω από πού προκύπτει αυτή η παραφιλολογία. Αυτή τη στιγμή ο οργανισμός μου δείχνει ότι μόλις έχει ξεπεράσει έναν σοβαρό και επικίνδυνο τραυματισμό. Αυτό που προέχει είναι να είμαι υγιής, έτσι ώστε να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τον μεγάλο της στόχο και εν συνέχεια θα δούμε... Θα μιλήσω με τους γιατρούς, θα υποβληθώ σε νέες εξετάσεις και θα πράξω ανάλογα με τι θα δείξουν. Τα πράγματα είναι απλά. Αν είμαι καλά, θα πάω στην προετοιμασία. Αν χρειάζομαι χρόνο επιπλέον ξεκούρασης και αποθεραπείας, ίσως να ενσωματωθώ αργότερα. Αν τα πράγματα είναι χειρότερα, τότε δεν πάω...» δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης.
http://www.gazzetta.gr/

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!