tromaktiko: "Πάγια θέση, αλλά όχι σκέψη το δημοψήφισμα"

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

"Πάγια θέση, αλλά όχι σκέψη το δημοψήφισμα"




"Δεν υπάρχει απόφαση, ούτε σκέψη για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για συγκεκριμένο θέμα", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι η σχετική διαδικασία δεν είναι κάτι απλό. Ο Γ. Πεταλωτής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι οι απόψεις του πρωθυπουργού περί δημοψηφίσματος είναι γνωστές.
"Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι όπου...




 χρειάζονται ευρύτερες συναινέσεις και συμφωνίες θα μπορούσαν να διεξαχθούν δημοψηφίσματα", δήλωσε, σπεύδοντας, όμως, να διευκρινίσει ότι τα νέα μέτρα, ούτε το περσινό Μνημόνιο είναι θέματα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Όσον αφορά στην πρόταση του Προέδρου του ΣΕΒ, Δημήτρη Δασκαλόπουλου, για δημοψήφισμα, σχολίασε λέγοντας ότι "είναι ενδιαφέρουσα, αλλά η θέση της κυβέρνησης είναι συγκεκριμένη. Δεν ήταν απορριπτική η απάντηση του πρωθυπουργού, αλλά η άποψη της κυβέρνησης είναι αυτοτελής".

Και πρόσθεσε ότι "δεν υπάρχει κουλτούρα δημοψηφισμάτων στην Ελλάδα, αλλά, όμως, αν υπήρχε θέμα διεξαγωγής δημοψηφίσματος θα πρέπει να διευκρινιστούν οι στόχοι και τα ερωτήματα- κάτι που τώρα δεν τίθεται".

Αναφερόμενος στα όσα λέγοντα περί πρόωρων εκλογών, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει τέτοια σκέψη στην κυβέρνηση και χαρακτήρισε τα όσα λέγονται ως "παιχνίδια και παιχνιδάκια που ακούμε, από εγχώριους και ξένους παρατηρητές".

"Η κυβέρνηση είναι απολύτως αποφασισμένη, μπαίνουμε σε μια νέα φάση του προγράμματος", τόνισε ο Γ. Παπανδρέου, εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, ενώ δεν απάντησε σε ερώτηση των δημοσιογράφων στα περί δημοψηφίσματος, ζήτημα το οποίο έθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ενώ κατά πληροφορίες συζητήθηκε και στο υπουργικό Συμβούλιο της Δευτέρας



nooz.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!