tromaktiko: Αναδιάρθρωση ΤΩΡΑ!

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Αναδιάρθρωση ΤΩΡΑ!



Η χώρα μας πρέπει το συντομότερο δυνατό να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους είτε με κούρεμα(τουλάχιστον 50%) είτε με συνδυασμό κουρέματος και επιμήκυνσης.

Το χρέος σε 1 χρόνο από τώρα θα ξεπεράσει τα 400δις και δεν πιστεύω να υπάρχει κανείς που να υποστηρίζει ότι πρόκειται ποτέ να ξεπληρωθεί. Άρα θα στηριζόμαστε συνεχώς στα δάνεια της τρόικας μέχρι να ξεπουληθεί και το τελευταίο «φιλέτο» του δημοσίου για ένα κόμματι ψωμί(ΔΕΚΟ, λιμάνια, αεροδρόμια, κοιτάσματα κτλ.).
• Μη φοβάστε τη χρεοκοπία, το κράτος έχει ήδη χρεοκοπήσει από πέρυσι και ζει αυτή τη στιγμή με τα δάνεια της τρόϊκας.
• Μη φοβάστε από τα "παπαγαλάκια" ότι με την αναδιάρθρωση θα έρθει το τέλος του κόσμου, αυτοί που τα λένε αυτά είναι οικονομολόγοι, πολιτικοί και δημοσιογράφοι που δουλεύουν για λογαριασμό μεγάλων συμφερόντων, επενδυτικών ομίλων και τραπεζών.
• Μη φοβάστε ότι οι τράπεζες θα πτωχεύσουν. Όταν μια τράπεζα πτωχεύει , πτωχεύουν στην ουσία οι μέτοχοι, ενώ οι καταθέσεις δεν υπάρχουν περίπτωση να χαθούν. Βλέπετε το τραπεζικό σύστημα είναι τόσο καλά δομημένο που έχει μηχανισμούς (μέσω ΕΚΤ) που εγγυούνται τις καταθέσεις ότι και να γίνει. Με αυτή τη λογική οι δανειολήπτες μιας τέτοιας τράπεζας δε θα αποπληρώνανε ποτέ τα δάνεια που έχουν πάρει….
• Επίσης μη φοβάστε την επιστροφή στη δραχμή. Αυτό είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Το μόνο που δε θέλει η ευρώπη είναι δραχμές και αυτό γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα χάνανε περισσότερα λεφτά λόγω υποτιμημένου νομίσματος.
• Επιτέλους φτάνει πια να πληρώνει ο πολίτης και συνταξιούχοι χαμηλού εισοδήματος, ας πληρώσουν οι τράπεζες , οι μεγαλοφοροφυγάδες και μεγαλοκαταθέτες που τα τελευταία χρόνια τα κέρδη τους ήταν πολλαπλάσια του ΑΕΠ της Ελλάδας.
• Οι τράπεζες γνώριζαν όταν μας δάνειζαν ότι πέρνανε ρίσκο διότι είχαμε ελλείματα σε μεγάλο ποσοστό του ΑΕΠ για αυτό και τα επιτόκια δανεισμού ήτανε «ληστρικά». Όταν η ελλάδα δανείζεται με 6%(ενώ η γερμανία και η γαλλία με 2%) και οι τράπεζες δανείζουν με 20% τους πολίτες και αυτή η αισχροκέρδια συνεχίζεται επί πολλά έτη τότε ξέρουν όλοι ότι είναι βέβαιο ότι το χρέος κάποια στιγμή δεν θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί. Όλα αυτά είναι μέρος του οικονομικού παιχνιδιού που κερδοσκοπεί πάντα σε βάρος των αδυνάτων και ανίδεων-διαφθαρμένων κυβερνήσ! εων. Πάντα όταν κάποιος χρεοκοπεί ή πτωχεύει , κάποιος άλλος κερδίζει (αναδιανέμεται το χρήμα). Ποιος νομίζετε ότι κέρδιζε όλα αυτά τα χρόνια;
Το οικονομικό παιχνίδι συνεχίζεται. Η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα με πλούτο φυσικό, ορυκτό, έχει πολλές δυνατότητες να ξεκινήσει από την αρχή με νέους όρους, με νέα πρόσωπα και με ανθρώπους που αγαπάνε τον τόπο και παλεύουν για τα δικά μας συμφέροντα.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!