tromaktiko: Απάντηση στην Προπαγάνδα: Λεφτά υπάρχουν...για τους Αλβανούς όμως! (Καθαρή Προπαγάνδα)

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Απάντηση στην Προπαγάνδα: Λεφτά υπάρχουν...για τους Αλβανούς όμως! (Καθαρή Προπαγάνδα)



Αυτά που λες φίλε είναι καθαρή προπαγάνδα κ καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα....
Όσον αφορά http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_7507.html
Είναι προφανές ότι το κάνεις για λόγους προπαγάνδας.
Ας αρχίσουμε από την αρχή.
Νοσηλεία: Αν δεν είσαι ασφαλισμένος δεν σε δέχονται αν είσαι ανασφάλιστος αλβανός. Πρόσφατα ήθελε να πάει ένας γνωστός μου ανασφάλιστος αλλά δεν τον δέχτηκαν. Σε λίγο καιρό θα νοσηλευτεί η μάνα μου, κ της ζήτησαν ασφάλεια, αλλιώς δεν την δεχόντουσαν ούτε να την εξετάσουν καν. Κ πληρώνουμε κανονικά τα πάντα! Οι γονείς μου αγοράζουν οι ίδιοι τα ένσημα μόνο κ μόνο για να είναι ασφαλισμένοι, γιατί ο εργοδότης (Έλληνας σε περίπτωση που απορείς) δεν δέχεται να βάλει ένσημα σε κανέναν (7 εργάτες- κ το ίδιο είναι παντού εκτός Αθηνών). Κ το ένσημο πάει περίπου 27 ευρώ.
Σύνταξη: Τι σύνταξη είναι αυτή που λες? Αν είναι να πάω να την πάρω εγώ κ η οικογένεια μου. Μήπως εννοείς για την σύνταξη των υποτιθέμενων βορειοηπειρωτών? Φαντάζομαι αυτό θα εννοείς. Από το αλβανικό κράτος είναι αναγνωρισμένοι από την εποχή του Χότζα όσοι ήταν πραγματικοί βορειοηπειρώτες κ έχουν πλήρης δικαιώματα σε ελληνικά σχολεία κ τα σχετικά, σε αυτούς το ελληνικό κράτος δίνει σύνταξη 300 ευρώ (τόσα έχω ακούσει) ανά άτομο. Το ελληνικό κράτος για επεκτατικούς λόγους, δέχεται οποιονδήποτε θέλει να δηλώσει έλληνας κ ας μην έχει καμία σχέση ούτε με την Ελλάδα ούτε με την Ελληνική γλώσσα, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός των βορειοηπειρωτών τα τελευταία χρόνια να έχει αυξηθεί δραματικά, μέχρι κ άνθρωποι από την βόρεια Αλβανία κατεβαίνουν στην νότια (Ξαμίλλη, Αγ. Σαράντα, Αργυρόκαστρο κ άλλα) κ δηλώνουν ότι είναι Ελληνικής καταγωγής. Αυτοί ναι, παίρνουν σύνταξη κ από Ελλάδα κ από Αλβανία. Τελευταία άκουσα ότι το Ελληνικό κράτος τους έκοψε το επίδομα αυτό.
Εσένα αν σου λέγανε ότι θα πάρεις 900-1000 ευρώ/μήνα (300 ευρώ είναι 2 μισθού περίπου στην Αλβανία, οπότε τα αντίστοιχα στην Ελλάδα θα ήταν περίπου 1000 ευρώ) ανά άτομο (μόνο οι ηλικιωμένοι) για να γίνεις αλβανός (τούρκος/βούλγαρος/γερμανός/ιταλός ή ότι θες εσύ) δεν θα γινόσουν????
Επίδομα Ενοικίου: Πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ αν δεν με πιστεύεις, τα απαιτούμενα χαρτιά/έγγραφα είναι ίδια με αυτά των ελλήνων κ πιο πολλά!! Είναι τόσα πολλά που οι πιο πολλοί αλβανοί δεν ασχολούνται καν γιατί όσο δύσκολη είναι η γραφειοκρατία για τους Έλληνες, το διπλάσιο είναι για τους αλβανούς κ γενικά ξένους. Προσωπικά, μόνο έναν βορειοηπειρώτη ξέρω που παίρνει επίδομα ενοικίου. Πριν ένα εξάμηνο ήθελα να κάνω εγώ για την οικογένεια μου κ τα παράτησα, δεν άξιζε τον κόπο, που καταλαβαίνω κ την γλώσσα!!

Ένας Αλβανός!
Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!