tromaktiko: Μήνυμα προς τους "αντεπαναστάτες"

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Μήνυμα προς τους "αντεπαναστάτες"



Ας ξεκινήσω με κάποιες συστάσεις. Είμαι 33 χρονών, έχω τελειώσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός κι εδώ και κάποια χρόνια απασχολούμαι ως...
εκπαιδευτικός σε δημόσιο σχολείο. Είμαι επίσης Αγανακτισμένος και τους τελευταίους μήνες συμμετέχω και στο "Δεν πληρώνω".

Εξ αρχής μου έκανε εντύπωση το πόσο αρνητικά αντιμετωπίζουν κι εκφράζονται πολλοί για τα 2 αυτά κινήματα, αν και κατά γενική ομολογία είναι προς το κοινό συμφέρον. Προσπάθησα να σκεφτώ, τι θα μπορούσε να ωθήσει τόσους πολλούς σε αρνητικές εκφράσεις. Τελικά κατέληξα πως αυτοί χωρίζονται σε 3 κατηγορίες:

Α) Αυτοί που έχουν οικονομικό ή πολιτικό όφελος για να τα λένε αυτά. Οι γνωστοί με τον όρο "παπαγαλάκια". Αυτοί είναι μάλλον ένα πολύ μικρό ποσοστό κι έχουν δουλειά τους να κατηγορούν αν και δεν πιστεύουν αυτά που λένε. “Business is business” όπως λέγεται.

Β) Αυτοί που πιστεύουν πράγματι πως αυτά τα 2 κινήματα είναι πραγματικά αντίθετα προς το κοινό συμφέρον. Διαφωνώ με την άποψή τους αλλά δε μπορώ παρά να τη σεβαστώ. Αυτοί είναι περισσότεροι αλλά και πάλι είναι μειοψηφία.

Αυτοί που με προβλημάτισαν περισσότερο, είναι άνθρωποι που γνωρίζω πως δεν ανήκουν ούτε στην κατηγορία (Α) ούτε στην κατηγορία (Β). Παρ' όλα αυτά όμως, δεν ακολουθούν κανένα από τα 2 κινήματα. Πολύ συχνά δε, καταφεύγουν σε εκφράσεις του στυλ "Που να τρέχουμε τώρα!", "Ξέρουμε ποιοι τα κάνουν αυτά;" "Βαλτοί είναι όλοι τους" ή και σε άλλα χειρότερα σχόλια.

Για αυτούς τους ανθρώπους, που τελικά είναι η πλειοψηφία, τελικά αποφάσισα πως το κάνουν από ΕΝΟΧΕΣ. Δεν έχουν τη διάθεση να ακολουθήσουν τους συμπολίτες τους, προτιμούν το εσωτερικό του σπιτιού τους. Κατά βάθος όμως, αισθάνονται τύψεις που δεν είναι κι αυτοί στο δρόμο. Έτσι, προτιμούν να κατασκευάσουν δικαιολογίες γιατί δεν ακολουθούνε τους υπόλοιπους, έτσι ώστε να τα έχουν καλά με τον εαυτό τους. Τυπικό παράδειγμα του "Ό, τι δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια".

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Τα γράφω έτσι ώστε να απευθύνω ένα μήνυμα σε σένα, φίλε και συμπολίτη μου, που με κατηγορείς πως είμαι "τσαμπατζής", "παράνομος", "όργανο της παγκοσμιοποίησης", "πρόβατο" κλπ. Δε σε κατηγορώ για την άποψή σου, ούτε για το ότι δε με ακολουθείς. Τα σέβομαι αυτά. Σε καλώ όμως να αναρωτηθείς βαθιά μέσα σου, γιατί το κάνεις αυτό κι αν είναι για το σωστό λόγο.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!