tromaktiko: Τι είναι το μνημόνιο-τι κάνουμε τώρα;

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Τι είναι το μνημόνιο-τι κάνουμε τώρα;



Το μνημόνιο είναι ένα βαθύ κόψιμο στο σώμα της Ελλάδος. Έχει κόψει βασικές αρτηρίες και το αίμα ρέει ποτάμι...
Το αίμα συλλέγεται και μεταφέρεται έκτος Ελλάδος για να πληρωθούν τόκοι προηγούμενων δάνειων. Νέο αίμα δεν παράγεται και η απώλεια του τρέχοντος ζητά αναπλήρωση. Βασικό πρόβλημα όμως για τους κυβερνώντες δεν είναι το κλείσιμο της πληγής αλλά η μετάγγιση νέου αίματος στις τρύπιες φλέβες
Ο κίνδυνος να μείνει το θύμα από ακατάσχετη αιμορραγία είναι ορατός. Ο στόχος της κυβέρνησης -που έχει υποσχεθεί πλήρη αποπληρωμή των δανειστών μας και εκπλήρωση του μνημόνιου- δεν είναι να κλείσει η πληγή, Ο στόχος της είναι κάνει συνεχώς μετάγγιση αίματος για να μην της μείνει το θύμα στο τραπέζι. Για αυτό αναζητούνται δωρητές αίματος στα εμιράτα στην Λιβύη στην Κίνα και άλλου. Επενδυτες fast track κλπ.
Όμως τμήματα του κοινωνικού ιστού επαγγέλματα και ολάκερες περιοχές νεκρώνονται από έλλειψη ρευστού αίματος, και όσο το αίμα που χάνουμε και δεν αναπληρώνεται από το ίδιο τον οργανισμό, τόσο το κεφάλαιο που χρωστάμε θα αυξάνεται διαρκώς


Για να αποφύγει το απότομο θάνατο του θύματος απο αφαίμαξη το ΔΝΤ συζητά ήδη την πιθανότητα επέκτασης της αιμορραγίας και πέραν του μνημονίου σε χρονικό ορίζοντα μιας δεκαετίας. Στατιστικά όμως έχει αποδειχτεί ότι το ΔΝΤ εάν δεν διωχθεί νωρίτερα (όπως γίνεται συνήθως) παραμένει σε μια χώρα 20 χρόνια και κάνει ζημία για 60. Θυμίζω οτι ήδη ζήτησε αναλογιστικές μελέτες για το συνταξιοδοτικό με ορίζοντα 60 χρονων.

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ??

Η χώρα μας χρεοκόπησε γιατί όλα τα καταναλωτικά προϊόντα εισάγονται

Τώρα πρέπει να κλείσουμε την πληγή του μνημονίου. Το μνημόνιο δεν δουλεύει για εμάς την στιγμή που δεν δίνει ούτε πόρους ούτε χρόνο για να κάνει στροφή η Ελληνική οικονομία σε κάτι πιο παραγωγικό. Το μνημόνιο ζητά αίμα ενώ η ελληνική οικονομία το χρειάζεται αυτό το αίμα για να υπάρξει.
Είπαμε παραπάνω ότι η συνεχής αιμορραγία εάν δεν αποδειχτεί θανατηφόρα προκαλεί μόνιμη βλάβη και καχεξία στο θύμα καθώς και ακρωτηριασμό των άκρων που δεν αιμοδοτούνται επαρκώς.
Γίνεται κατανοητό ότι εάν δεν φύγουμε από το μνημόνιο η χώρα μας θα συρρικνωθεί σε όλες τις πιθανές εκφάνσεις της. Καθημερινά για τα επόμενα τουλάχιστον 10 χρόνια τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα για όλους.
Και η κατάληξη θα είναι ότι ακόμη και εάν το βγάλουμε πέρα ολόκληρο και επιτυχώς, αυτό που θα έχει απομείνει από την χώρα μας θα είναι ερείπια ενώ οι βασικές αιτίες της χρεοκοπίας (μη ανταγωνιστικότητα έλλειψη παραγωγικής βάσης αδυναμία κοπής χρήματος και η μεγάλη αγορά πολύ κοντά μας) θα παραμένουν. Μοιραία θα μεταναστεύουμε όλοι προς την μεγάλη αγορά και η χώρα μας θα ερημώσει.
Χρειάζεται να αναπτύξουμε εγχώρια παραγωγική βάση και αυτό δεν γίνεται με την μεγάλη αγορά δίπλα μας. Πρέπει να απομακρυνθούμε από αυτό τo Εurogroup.
Πρέπει να κόψουμε νέο νόμισμα το οποίο θα δημιουργήσει και ανταγωνιστικότητα στους μισθούς και θα αποτελέσει το μέσο δημιουργίας νέας παραγωγικής βάσης.
Και επειδή όλα αυτά θα γίνουν στο τέλος ή σε κάποια στιγμή του δρόμου για την Ελλάδα του ΔΝΤ, καλό είναι να γίνουν σταδιακά με πλάνο και έλεγχο. Εάν είναι δυνατόν και με άλλους ευρωπαίους σε μια νέα ευρωζώνη B.
Διότι εναλλακτικά θα διαλυθεί το ευρώ οικοδόμημα συνολικά. Μια ακόμη χώρα στο ΔΝΤ και τέλος.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!