tromaktiko: Αγανακτισμένοι στο Λευκό... μέρα δεύτερη

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Αγανακτισμένοι στο Λευκό... μέρα δεύτερη



Αγαπημένε μου μπαμπα.
Παλιότερα βασιλικέ, μετά ανδρεικέ, και τώρα φτωχέ. Πρέπει να κάνω τα αδύνατα δυνατά να σε φέρω στο Λευκό. Δούλεψες και στα τρώνε.
Έψαξες όμως να με χώσεις στο δήμο, έδωσες μαύρα στο γιατρό για το στένσιλ της μαμάς, ήσουν στο δημόσιο και βγάλαν κ για σένα το "σχολάει 3, 2 είναι στο σπίτι". Και τους ψήφισες μπαμπά. Δε μπορείς να δεχτείς πόσο λάθος ήσουν; Δεν πειράζει.Ο έξυπνος άνθρωπος αλλάζει γνώμη, ο ανόητος ποτέ. Με κουβάλησες θυμάμαι στους ώμους και το μόνο που θυμάμαι (και πολλά είναι για τόσο μικρή ηλικία) κόοοσμοοο πολύυυ..λαόοοο...πράσινες σημαιούλες. Εσύ με έκανες να σιχαθώ απο το δημοτικό τα κόμματα μπαμπα. Παραλυμένο το κέντρο και ανθρώπους απο άγαλμα Βενιζέλου ως παραλία. Πρέπει να μας τάζουν για να μαζευτούμε μπαμπα?

Κλείσε την ρημάδα την τιβί μπαμπα. Ασε και τον Τράγκα και τον Χατζηνικολάου και όποιον βλέπεις. Από το γυμνάσιο που κοπήκαν τα παιδικά το πρωί γιατί μεγάλωσα, ακούω κουρτηδες και τράγκες, κακαουνάκηδες...Πάντα οι ίδιοι, όπως πάντα ίδιοι και οι πολιτικοί μας. Άνοιξε το ίντερνετ, μην παίζεις μόνο τάβλι στα windows. Δες τί μπορείς να μάθεις, μάθε τί μπορείς να κάνεις.

Με έστειλες ιδιωτικό γιατί είχαμε μια α άνεση. Εις βάρος άλλων παιδιών που δεν έχουν. Όταν όμως έχασα κ εγώ δουλειά από δόντι και βίσμα σε πείραξε. Δε γίνεται να συνεχίζουμε έτσι. Αυτή η λογική σας μας έφερε εδώ. Αυτή η παραλογική οδός μας ρήμαξε την καθημερινοτητα. Σας ποτίσαν με την αξία των χαρτιών, όχι της γνώσης, βάλαν τους γονείς να πιέζουν τα παιδιά σε ένα μονόδρομο πολλές φορές μόνο κ μόνο για να περάσουν στο πανεπιστήμιο. Να πάρουν το χαρτί και να το βάλουν στον..τοίχο τους. Εμείς θα δημιουργήσουμε τις θέσεις εργασίας. Όχι με κεφάλαια, αλλά με αγαθά. Παίρνω το ελληνικό πορτοκαλάκι και όχι το πορτορικανό. Για να έχει δουλειά και ο κυρ Γιάννης ο παραγωγός, και ο Νικολής ο οδηγός, να έρθει στο μαγαζί σου να πάρει παπουτσάκι. Αν εσύ ο ίδιος δίνεις τα λεφτά σου σε μεσαζοντες και εξωτερικό, τότε περίμενε το μεσάζοντα να έρθει να πάρει παπούτσι. Που δε θα το πάρει απο σένα πάλι...Στην "addidas" πάνε μπαμπάααααα...

Αν κερδίσω το στοίχημα κ σε φέρω θα είμαι ικανοποιημένη. Αν έρθεις και ακούσεις και κριτικάρεις και μιλήσεις και συζητήσουμε θα είμαι ευτυχισμένη. Αν δεν έρθεις θα είμαι απλά ακόμα αγανακτισμένη. Οπότε εγώ συνεχίζω σα να μην αντιδράς έτσι :) Για το παρελθόν σας και το μέλλον μας όπως είπε ο φίλος χτες! Παίξε κίνο μπαμπά, μπας και βγάλεις τις περικοπες 2.500 ευρά χωρίς το φπα είναι μόνο σε μας................

(οποιαδήποτε ομοιότητα με αληθινά πρόσωπα και συμβάντα είναι εντελώς πραγματική...)

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!