tromaktiko: Μην φωνάζετε πολύ, θα ξυπνήσουν οι Έλληνες

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Μην φωνάζετε πολύ, θα ξυπνήσουν οι Έλληνες



Θέλω να σου πω την αλήθεια μου. Παρακολουθώ αποσβολωμένη τις εξελίξεις με το θέμα. Μουδιασμένη θα ήταν ακόμη πιο περιγραφικό.
Ξέρεις, αυτό που θέλεις να κάνεις κάτι αλλά δεν μπορείς γιατί «κάτι» σε κρατάει. Ανήκω και εγώ στην νεολαία και όλο αυτό που αντικρίζω μου φαίνεται άδικο και απάνθρωπο. Γιατί η δική μου γενιά να μην χαρεί τίποτα από όλα όσα αξίζει και να πρέπει να βρίσκεται στους δρόμους να διεκδικεί; Γιατί να μην έχουν προνοήσει οι «μεγαλύτεροι» για την δική μας ζωή και εμείς να έχουμε μόνο να ονειρευόμαστε; Γιατί να παλεύουμε ακόμη και για τα αυτονόητα; Γιατί; Αυτό το γιατί με τρώει από την ώρα που διάβασα όλα τα άρθρα σχετικά με τις «μαζώξεις» σε κεντρικά σημεία της Ελλάδος.

Αν ήταν όντως η γενιά μου αυτό που ήθελα να είναι και δεν αποτελούνται από βουτυρόπαιδα που ζουν με το χαρτζιλίκι του μπαμπά και ψωνάκια που βάφονται και ντύνονται όλη μέρα ίσως να ήλπιζα πως αύριο θα γίνει κάτι συγκλονιστικό, κάτι που θα μπορεί να «ταρακουνήσει» αυτούς που μας έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση.

Μήπως όμως είμαι άδικη; Είμαι θαρρώ. Υπάρχουν και πραγματικά παλικάρια, και αληθινές γυναίκες ανάμεσά μας, και άνθρωποι που παλεύουν για το αύριο και άνθρωποι που νοιάζονται για τον διπλανό τους, αλλά είναι λίγοι. Δυστυχώς είναι λίγοι. Το νούμερο 12.000 που έχει ήδη μαζευτεί τούτη την ώρα στην σελίδα του facebook για την Θεσσαλονίκη δεν νομίζω ότι είναι «πραγματικό». Αμφιβάλλω αν θα πάνε οι μισοί.

Δεν φταίει η νεολαία που έγινε μαλθακή, φταίνε οι μεγαλύτεροι που δεν έδωσαν βάσεις. Που δεν έχτισαν συνειδήσεις και ήθη.

Αλλά γ..., είμαι ονειροπαρμένη… πιστεύω πως ακόμη και αυτοί οι λίγοι μπορούν να κάνουν την διαφορά. Το πιστεύω μέσα μου.. αλλά η καθημερινή διαφθορά δεν με αφήνει να το βγάλω… δεν με αφήνει να δείξω πως υπάρχουν και νέοι με διάθεση να παλέψουν για το μέλλον τους.

Επιτέλους δείξτε ότι δεν μας αντιπροσωπεύει αυτό που έγραψαν οι Ισπανοί. Δείξτε την διαφορετικότητά μας. Την ομορφιά μας. Δείξτε πως δεν είμαστε μόνο: καλοπέραση, αραλίκι και απάθεια. Μοχθήστε και τότε ίσως λάβουμε αυτό που μας αξίζει. Ίσως τα δικά μας παιδιά δεν χρειαστεί να αγωνιστούν κατ΄αυτό τον τρόπο για να ζουν με τα απαραίτητα.

Ως γνήσια Ελληνίδα σας πληροφορώ πως δεν θα χρειαστεί να μην φωνάζετε πολύ για να μην μας ξυπνήσετε… αλλά θα πρέπει να βρείτε τι να κάνετε αν ξυπνήσουμε. Ο Έλληνας είναι θηρίο και κάποτε θα το δείξει. Όταν πετάξει αυτές τις ψευτο αλυσίδες που του φορούν τότε θα το δείξει.

«Δώστε μου την χώρα που αξίζω, δώστε μου την ζωή που επιθυμώ, δώστε μου την ελπίδα για να ζήσω αυτή είναι η Ελλάδα που αγαπώ.»

Αφιερωμένο σε όλους τους πολιτικούς της χώρας αυτής που νομίζουν πως μας έχουν «υποτάξει».


http://todreamornot.com/664
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!